Play ponuda

DOŠLI SE TESTIRATI U ZAGREB, PLATILI, A ONDA SE ŠOKIRALI ONIM ŠTO SU IM REKLI: / Ravnatelj Zavoda potvrdio da je to praksa, ima li smisla?

Image
Foto: ilustracija, Nel Pavletić/PIXSELL

Drive-in testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr.

23.7.2020.
8:04
ilustracija, Nel Pavletić/PIXSELL
Play ponuda

Nekoliko osoba, koje su se zbog brige za vlastito zdravlje bez uputnice liječnika, samoinicijativno i o svome trošku odlučile testirati na koronavirus u drive-in dijagnostici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu, ostalo je neugodno iznenađeno kada su nakon uzimanja brisa morale napustiti svoje automobile i otići na blagajnu kako bi platile testiranje. Naime, ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom, koliko je uputno hodati uokolo, pogotovo po bolnici?

Zbog toga su se požalile Jutarnjem listu, koji je te navode provjerio kod ravnatelja Nastavnog zavoda Zvonimira Šostara. On je potvrdio da je u "Štamparu" praksa zaista takva da oni s liječničkom uputnicom dođu samo na testiranje, a oni bez uputnice sve moraju i platiti.

Image
HZZO UTVRDIO NIŽE CIJENE TESTIRANJA NA COVID-19: /

Umjestro 1500 kuna plaćat će se znatno manje

Image
HZZO UTVRDIO NIŽE CIJENE TESTIRANJA NA COVID-19: /

Umjestro 1500 kuna plaćat će se znatno manje

"Činjenica je da svi za koje postoji sumnja dobiju liječničku uputnicu i samim time mogu se smatrati rizičnima, a kod drugih to je samoinicijativno", poručio je Šostar i dodao da su u tom postupku uključene sve mjere predostrožnosti, što znači da nema šetanja po Zavodu već osobe s maskom na licu trebaju otići do šaltera, platiti i izaći.

Do jučer je u Hrvatskoj testirano 106.805 osoba, a prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, manje od četiri posto ih je platilo testiranje, koje je od ponedjeljka moguće obaviti po nižim cijenama.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda