ISPRAVAK NAVODA

DOKTOR PULJIZ UMIRIO GRAĐANE: ‘Tri do pet posto je smrtnost od korone u svijetu, ne u Hrvatskoj’

‘U Hrvatskoj nije teško izračunati, ispod dva posto što je dobro i što držimo ispod svjetskog prosjeka smrtnosti, a to je broj još jednom inficiranih i potvrđenih umrlih’, rekao je Puljiz

Dr. Ivan Puljiz, predstojnik Infektivne klinike Fran Mihaljević ranije je kazao da je smrtnost od korone između 3 i 5 posto, što je izuzetno visoka smrtnost, obzirom da je službeni podatak za smrtnost u Hrvatskoj u odnosu na broj registriranih zaraženih 1,6 posto, a u odnosu na ukupan broj zaraženih procjenjuje se da je smrtnost od korone tek 0,1 posto.

Ti podaci uznemirili su brojne građana, no Puljiz ih je vrlo brzo umirio.

‘Nije mi bila namjera nikog plašiti’

“Dakle na 1000 zaraženih umre jedna osoba, što je 30 puta manje nego što je”, rekao dr. Puljiz, za RTL. Objasnio je kako se njegove brojke ne odnose na smrtnost u Hrvatskoj nego u svijetu.

“Tako je, govori se o svjetskoj razini. Nije mi bila namjera nikog plašiti, najmanje hrvatsku javnost. U Hrvatskoj nije teško izračunati, ispod dva posto što je dobro i što držimo ispod svjetskog prosjeka smrtnosti, a to je broj još jednom inficiranih i potvrđenih umrlih”, rekao je Puljiz.


Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr