NAKON SASTANKA U ZAGREBU

DIREKTORU KOJI JE SAM SEBI ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS IPAK ODZVONILO: Bit će smijenjen sljedeći tjedan

Direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović po svemu sudeći bit će smijenjen idućeg tjedna.

Podravski list piše, pozivajući se na neslužbene izvore, da su na sastanku četvorice župana održanom u srijedu poslijepodne u Zagrebu trojica župana dala ultimatum četvrtom da i on pristane na Jozinovićevu smjenu.

APSURD MOGUĆ SAMO U HRVATSKOJ: Direktor javne tvrtke sam sa sobom potpisao ugovor pa si isplatio vrtoglavi bonus

Trojica župana pritisnuli četvrtoga

Zahtjev za odlaskom Jozinovića zajendo su iznijeli varaždinski župan Radimir Čačić (Reformisti), međimurski Matija Posavec (HNS) i krapinsko-zagorski Željko Kolar (SDP) pritisnuvši tako svoga koprivničko-križevačkog kolegu Darka Korena (Mreža) da digne ruke od svoga pulena Jozinovića.

Županije iz kojih su trojica župana koji su ultimativno tražili Jozinovićev odlazak imaju dvije trećine vlasništva u Piškornici, a s načelnikom Koprivničkog Ivanca Mariom Švegovićem (HSS) i više od 75 posto, što im daje legitimitet da donesu bilo kakvu odluku u vezi s Piškornicom. Švegović nije bio na današnjem sastanku, ali je dao podršku trojici župana.

DIREKTOR KOJI JE SAM SEBI ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS PRED OTKAZOM: ‘Neka odstupi i vrati novac’

“Sada u Piškornicu trebaju ući policija, DORH i Porezna”

Jozinovića je kompromitiralo potpisivanje ugovora sa samim sobom i isplatu bonusa i honorara viših od 1,3 milijuna kuna.

Odluka o njegovoj smjeni još nije formalizirana zbog proceduralnih razloga, a Podravski list piše da bi se to moglo dogoditi na izvanrednoj sjednici Skupštine javnoga poduzeća sazvanoj za ponedjeljak.

“Uvjeren sam da će nakon svega ovoga sada svi ući u Piškornicu – i policija i Državno odvjetništvo i Porezna uprava kako bi se utvrdilo čega je sve tamo bilo”, kazao je Podravskom listu jedan sudionik sastanka u Zagrebu.

DIREKTOR SMETLIŠTA SAM SEBI ISPLATIO MILIJUN KUNA BONUSA: ‘Dovezao je hrpe otpada bez troškova. Nakaradno i moguće samo kod nas’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr