DIREKTOR HRVATSKIH VODA O SANACIJI U SLAVONSKOM BRODU: / 'Financirat ćemo radove za vodocrpilište i sniziti naknade za travanj'

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije htio dodatno komentirati slučaj zagađanja vode u Slavonskom Brodu.

4.4.2018.
17:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravno vijeće Hrvatskih voda potvrdilo je ranije odluke o sniženju cijene naknade za korištenje vode u Slavonskom Brodu sa 2,85 na 0,80 kuna za mjesec travanj, a Hrvatske vode će omogućiti i ulaganje od pet milijuna kuna za dogradnju vodocrpilišta Sikirevci, izjavio je u srijedu generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Završetak radova za 15-ak dana

Očekuje se da će radovi na spajanju javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na vodocrpilište Sikirevci biti završeni za 15-tak dana. Svih pet milijuna kuna za nužne interventne radove snosit će Hrvatske vode te omogućiti priključenje i dopremu vode, rekao je Đuroković na konferenciji za novinare u Hrvatskim vodama. "Sve činimo, od sutra počinje testiranje cjevovoda, nakon toga dezinfekcija, već je u tijeku ugradnja dodatnih crpki, tako da se nadamo da ćemo u roku od 15 dana moći osigurati dodatnu dopremu vode u Slavonski Brod", dodao je.

'Odgovornost će otkriti nadležne institucije'

Na novinarski upit o odgovornosti za ekološki incident i zagađenje vode u Slavonskom Brodu kazao je da to treba prepustiti nadležnim institucijama i struci. "Ono na što smo se fokusirali bilo je kako omogućiti opskrbu vodom, kao i nužne interventne dodatne dopreme s crpilišta Sikirevci. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije htio dodatno komentirati slučaj zagađanja vode u Slavonskom Brodu. Inače, istragu o ekološkom incidentu u Slavonskom Brodu provode i Policijska uprava brodsko-posavska i Državno odvjetništvo RH.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali