Subota je, formalno, posljednji dan za prijave na natječaj za izbor ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. No, ujedno je i neradni dan, pa će se prijave primati i u ponedjeljak, ali će bolnica pričekati i one poslane poštom.

Jutarnji neslužbeno doznaje da u Vinogradsku nije stigla nijedna prijava, ali su Dijana Zadravec, Davor Vagić i Vanja Bašić Kes od Uprave zatražili potvrde da se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To je jedan od uvjeta natječaja za koji se smatralo da ga Zadravec neće ispuniti.

'Šupljikavi' Statut

No, protiv nje je okončan postupak zbog povrede iz radnog odnosa, pa će ona potvrdu ipak dobiti, jer u Statutu KBC-a, unatoč tome što potvrdu ne mogu dobiti oni protiv kojih su postupci u tijeku, nije predviđeno što će se dogoditi ako je postupak protiv kandidata za neku funkciju okončan prije natječaja.

Vrijedi podsjetiti da je vršitelj dužnosti ravnatelja, Zoran Vatavuk, smijenio Dijanu Zadravec s funkcije šefice Zavoda za radiologiju zbog mobinga i lošeg vođenja Zavoda. Zadravec je poslala žalbu na tu odluku, no Upravno vijeće ju je odbacilo. Čak niti to neće utjecati na njenu kandidaturu, jer bolnički Statut ne propisuje da se ne mogu kandidirati oni kojima je utvrđena odgovornost.

Velika konkurencija

Osim troje već navedenih kandidata, u bolničkim kuloarima spominju se i saborski zastupnik Milan Vrkljan, akademkinja Mirna Šitum te otorinolaringolog iz bolnice na Šalati Mario Bilić. Isto tako, doznaje se da nije nemoguće da Upravno vijeće ne odabere nijednog kandidata te da prolongira natječaj do završetka inspekcijskih nadzora dvaju ministarstava i HZZO-a. Kad natječaj ipak bude zaključen, Upravno vijeće će imati 30 dana za izbor ravnatelja, a cijeli proces, zajedno sa žalbenim rokom, treba biti gotov do 5. srpnja.