DETALJI PRISILNOG SLIJETANJA HELIKOPTERA NA ZLARINU: / Ptica je uletjela u motor, a evo kako je iskusan pilot spasio stvar

Očevici su nakon prisilnog slijetanja helikoptera ispričali da im je sve djelovalo vrlo dramatično, a kažu da se sada po cijelom otočiću mogu pronaći dijelovi helikoptera.

3.7.2018.
14:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je danas kod otoka Zlarina helikopter prisilno sletio, dvije su osobe potražile liječničku pomoć.

Galerija

Iskusan pilot spustio helikopter autorotacijom

Iako se najprije pisalo da je došlo do pada helikoptera, uskoro je priopćeno da se to nije dogodilo, već da je riječ samo o prisilnom slijetanju, tijekom kojeg su dvije osobe zadobile lakše ozljede.

Sve se dogodilo u uvali Oštrica, a helikopter je morao prisilno sletjeti zbog kvara. Kako piše Jutarnji list, kvar se najvjerojatnije dogodio zbog toga što je ptica uletjela u motor helikoptera. Pilot Zoran Matić inače je vrlo iskusan pa je helikopter spustio zahtjevnim manevrom, autorotacijom.

Dijelovi helikoptera i dalje su po cijelom otoku

Osim njega su u helikopteru bile još dvije osobe, a nakon slijetanja je zbog lakših ozljeda liječničku pomoć potražio sam pilot i jedan od putnika. Matić je i vlasnik tvrtke u čijem je vlasništvu letjelica, a radi se o firmi Eudora Let sa sjedištem u Vodicama.

Očevici su nakon prisilnog slijetanja helikoptera ispričali da im je sve djelovalo vrlo dramatično, a kažu da se sada po cijelom otočiću mogu pronaći dijelovi helikoptera, piše Jutarnji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali