KRITIZIRALA STOŽER

DALIJA OREŠKOVIĆ O KRAĆEM RADU KLUBOVA: ‘Nije korona Pepeljuga da se širi samo poslije ponoći’

Za aplikaciju za praćenje covida-19 i kontakte sa suspektnima, Orešković je rekla da je ‘nikada ne bi skinula’

Saborska zastupnica Dalija Orešković je za N1 televiziju kritiziraka odluke stožera vezane uz koronavirus.

“Stožer je kompromitirao svoj rad čitavim nizom nelogičnih i kontradiktornih odluka”, navela je kao razlog toga da mladi velikim dijelom ne poštuju ono što čuju od Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Rekla je da ne vidi smisla u ograničavanju vremena rada klubova i kafića bez dosljednog uvođenja drugih odgovarajućih mjera: “Ovo će samo pogoršati, jer nije korona Pepeljuga da se širi samo poslije ponoći, a da inače ne predstavlja opasnost.”

Rekla je da je “Stožer i prije parlamentarnih izbora pokazao da ne vlada situacijom i da mu borba protiv zaraze nije na prvom mjestu”.

Ne bi “skinula” aplikaciju za testiranje

Orešković je krizirala pozivanje na testiranje, a bez da se prethodno definiralo tko izdaje uputnice za testiranje na koronavirus, tko snoši trošak i slično. Pozivanje udruga mladih da se priključe akciji senzbiliziranja mlađih građana na opasnosti epidemije covida-19, nazvala je “budalaštinom”.

“(Ovakve mjere prema mladima) neće utjecati na njihovi povećanu odgovornost. To je država koja ne zna što radi ismišlja ad hoc poteze”, rekla je i ustvrdila da je prije svega riječ o “reklamiranju” ljudi iz Stožera, a tek potom o zaštiti zdravlja.

Za aplikaciju za praćenje covida-19 i kontakte sa suspektnima, Orešković je rekla da je “nikada ne bi skinula”:

“Ne sviđa mi se na taj način infilitrirati u moj privatni život, u moje podatke s mobilnog uređaja. Mislim da je i to bila jedna od ad hoc mjera. Pitanje je što je bila ideja da se jedna takva aplikacija smisli i plati?”

 

Povratak na Net.hr