Orlovi i muhe

DAČIĆ UZVRATIO MILANOVIĆU: “Bolje da Hrvatska ne dijeli lekcije”

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić u petak je ocijenio da je hrvatski premijer Zoran Milanović uvrijedio Srbiju uspoređujući je s muhom te poručio da bi bilo bolje da brine o hrvatskom sustavu za skrb o migrantima koji se srušio za jedan dan.

Nakon sastanka s mađarskim šefom diplomacije u Beogradu Dačić je rekao kako bi Milanoviću bilo bolje da o umjesto oštrih riječi susjedima, brine o sustavu za prihvat migranata, koji se srušio poslije samo jednog dana.

Orao ne lovi muhe

Dačić je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji ocijeno da iz Zagreba dolaze nekorektne ocjene jer je Milanović Srbiju nazvao muhom, čime je, kako kaže Dačić “uvrijedio našu zemlju”.

Milanović je na tiskovnoj konferenciji na molbu da prokomentira poruku srbijanskog ministra Aleksandra Vulina Hrvatskoj da ne zatvara granice zbog izbjegličke krize rekao kako nema što reći jer “orao ne lovi muhe, a mi smo orao”.

“Odgovorio bih mu citatom iz filma ‘Balkanski špijun’ – ‘Orao pao’. Bolje da Hrvatska vodi računa da im se to ne desi, a ne da dijeli lekcije”, poručio je Dačić.

Hrvatska se moga pripremiti

Za ministra unutarnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića iznenađenje je što Hrvatska nije spremna za migrantsku krizu, budući je godinu dana promatrala što joj se događa u susjedstvu.

Stefanović je najavio da će srbijanske vlasti pokušati s hrvatskim kolegama uspostaviti “normalnu dinamiku na autocesti i graničnim prijelazima”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr