Velečasni Željko Lovrić povrdio je za Jutarnji list da je vijeće Gradske četvrti Trešnjevka-sjever dodijelilo Župi svetog Leopolda Mandića u posljednjih pet godina više od 1,2 milijuna kuna koje su ulagali u uređenje. Na Badnjak 2020. godine dobili su zadnjih 400 tisuća kuna uz pomoć kojih su napravili fasadu na pastoralnom centru.

Majka, koja je željela ostati anonimna, čija su djeca išla u vrtić i školu u blizini spomenute župe, upitala se za Jutarnji list po kojim se kriterijima dijele ta sredstva dok škola nema ni toplu vodu. "Župa je ogradom odvojena od škole u kojoj ni dandanas djeca nemaju toplu vodu, a ni školsku kuhinju. U vrtić su sami morali donositi i potrošni materijal. Koji su to kriteriji prema kojima se dijeli taj novac jer u školu su sva djeca obvezna ići po zakonu, a u crkvu ide onaj tko to želi", kaže.

'Vjernici su jednaki svakom građaninu'

Financiranje od strane Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-sjever odvija se redovito posljednjih godina. "U posljednjih pet godina župa je aplicirala za sredstva molbom prema Vijeću Gradske četvrti i većinskim izglasavanjem vijećnika Gradske četvrti dobili smo ukupno 1,244.000 kuna. Taj je novac transparentno utrošen. Znam da su novčana sredstva uvijek nekome problem kad se doniraju za Crkvu, ali molim vas da svi zajedno pokušamo razumjeti kako i vjernici u našem društvu jesu jednaki svakom građaninu i nemojmo ih gurati u drugi red",rekao je Lovrić.

Velečasni Lovrić ističe da su oni mlada župa te da su tek nedavno proslavili 25 godina. "U pastoralnom centru okupljaju se djeca kvartova Voltino i Ljubljanica na župnu katehezu, mješoviti, dječji i zbor mladih i schola cantorum na svoje probe. Uz njih, dvije muške klape i jedna ženska, glumačka skupina, škola gitare i violine, tečaj stranih jezika, dječje radionice rukotvorina te nekoliko molitvenih zajednica", kaže Lovrić.