'Prijevod mog imena nije baš Bik Koji Sjedi, ali je Rad U Miru'

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otvorio je u utorak katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi, a tom je prilikom domaćinima objasnio kako bi prijevod njegovog imena bio ‘Rad u Miru’.

“Točan prijevod mog imena nije baš Bik Koji Sjedi, ali je Rad U Miru, i nije tako loše ime za ministra gospodarstva”, kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otvarajući katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi.

Na tom će forumu oko 40 hrvatskih poduzetnika predstaviti svoje proizvode i usluge katarskim ulagačima, u nadi da će privući njihove investicije, prenosi RTL Televizija.

Okupljenima će se obratiti i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, a ravnatelj novoosnovane Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić predstavit će ulagačke projekte.

U ponedjeljak su inače održani razgovori katarskog emira i njegovih ministara s predsjednikom Ivom Josipovićem, potpredsjednikom Čačićem i dijelom hrvatskih gospodarstvenika.

Josipović će vjerojatno pozvati katarskog emira Al-Tanija u uzvratni posjet Hrvatskoj, a taj bi se posjet najvjerojatnije trebao ostvariti na proljeće sljedeće godine prigodom otvaranja islamskog centra u Rijeci, čiju je izgradnju u znatnoj mjeri financirao Katar.

Povratak na Net.hr