BURNO U ZAGREBAČKOJ SKUPŠTINI: / 'Ne znam što je zapravo u glavi nečasnog doktora i tražimo puno više informacija'

Image

Zapelo je već kod izglasavanja dnevog reda

21.3.2019.
12:27
Play logo

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je ujutro 'zapela' već na samom početku kad, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, nije prošao prijedlog Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka da po hitnom postupku gradonačelnik Milan Bandić podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu".

Svoj prijedlog obrazložili su jučerašnjom tribinom u Društvu arhitekata kojoj je cilj bio informirati javnosti o projektu "Grad u Gradu". Na tribinu se, ističu, iz gradskih upravnih tijela nije nitko odazvao dok se iz sredstava javnog priopćavanja svakodnevno nižu informacije o projektu o kojem zastupnici ništa ne znaju niti sudjeluju u njegovoj izradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spominjali se neboderi od 200 katova, rušenje Velesajma'

"Jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj su čak spominjani neki neboderi od 200 katova, spominjalo se rušenje Zagrebačkog velesajma. Ne znam što je zapravo u glavi nečasnog doktora, pardon, budućeg počasnog doktora gradonačelnika Bandića i stoga tražimo puno više informacija", pojašnjavao je predsjednik Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević njihov zahtjev koji, međutim, prilikom glasovanja nije dobio 'zeleno svjetlo'.

Gradonačelnik Bandić poručio je pak da kada bude trebalo informirati Gradsku skupštinu o bilo kojem postupku kojim preuzima obaveze u ime Grada Zagreba vezano za taj projekt, on će to i učiniti.

Nisu dali ni promjenu redoslijeda

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda nije prošao niti prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a koji traže dvije izmijene redoslijeda unutar dnevnog reda, odnosno da Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. stavi, ne kao 21. već kao prva točka dnevnog reda kao i da prijedlog zaključka o osnivanju društva Sportski objekti bude druga a ne 13. točka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Mišić nezadovoljan: Izvješće o radu gradonačelnika kasno navečer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić je zamjerao jer je, kaže, prvi puta gradonačelnik podnio izvješće o radu na vrijeme, a ta je točka tek 21. na dnevnom redu i u raspravu bi mogla tek u kasnim noćnim satima.

HDZ podržava osnivanje društva Sportski objekti

Na dnevnom redu današnje Gradske skupštine 30 je točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika Bandića o osnivanju društva Sportski objekti, društva s ograničenom odgovornošću. Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je nakon sastanka s Bandićem izjavio da ne vidi razlog da se ne podrži taj prijedlog te poručio kako od predstavnika gradskih ureda koji predlažu tu točku želi da na sjednici javno obećaju kako se nekretnine Sportskih objekata neće prodavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu su i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova za projekt "rotor Remetinec", o zaduživanju Grada korištenjem "ESIF kredita za energetsku učinkovitost", o davanju jamstva za kreditno zaduživanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te o raspodjeli sredstava za djelomično pokrivanje gubitka Kliničke bolnice „Sveti Duh“, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti. Razmatrat će se i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo