SLUŽBENO SE KANDIDIRAO

BORBA ZA SDP: Komadina u srijedu predstavlja program, uskoro će dobiti konkurenciju?

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina objavio je kako se i službeno kandidirao za predsjednika stranke, a svoj će izborni program predstaviti u srijedu u podne u središnjici SDP-a.

“Sinoć sam potpisao i poslao Središnjoj izbornoj komisiji i formalnu namjeru kandidiranja za predsjednika SDP-a. Vjerujem u novi i snažan SDP u kojem odlučujemo svi zajedno”, napisao je Komadina na Facebooku, uz fotografije potpisivanja kandidature za predsjednika SDP-a.

SDP bira predsjednika stranke 12. travnja, Komadina pobrao gromoglasan aplauz

Stranka je nakon toga na Twitteru objavila kako će Komadina u srijedu objaviti smjernice svog programa.

Komadina je, uz sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića, jedini među istaknutim SDP-ovcima koji je najavio kandidaturu na najvišu stranačku dužnost, a da razmišlja o kandidaturi, objavila je na Facebooku i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Zrinka Starešinić.

Prijava kandidature do kraja tjedna

Pravo kandidature na tu, ali i druge stranačke dužnosti, imaju svi članovi SDP-a, a moraju ih podnijeti do kraja ovog tjedna.

Prošlog tjedna Glavni odbor SDP-a odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke, umjesto 12. ožujka, kako je predvidjela većina u Predsjedništvu stranke, održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.

JURJEVIĆ: Milanović je izveo puč u SDP-u, ne može nam program biti ono što on misli

Na protivljenje dijela Glavnog odbora naišla je i ideja većine u Predsjedništvu sklone Milanoviću da se izbori za delegate na stranačkoj konvenciji koja će izabrati preostala stranačka tijela održe po novim pravilima, uz preferencijsko glasovanje.

PRIPREME ZA IZBORE U SDP-u: Komadina protiv preferencijalnog glasovanja

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr