Benzini jeftiniji dvije lipe, dizeli devet lipa

Cijene naftnih derivata na Ininim benzinskim postajama su niže od dvije lipe po litri koliko su pojeftinili motorni benzini do devet lipa po litri koliko su jeftinija dizelska goriva.

Prema službenom cjeniku koji je Ina u ponoć objavila na svojim web stranicama, od utorka, 2. veljače, motorni benzini u postotku pojeftinjuju za oko 0,3 posto.

Nova cijena eurosupera 95 na Ininim benzinskim postajama u slijedećih tjedan dana iznosi 7,93 kune po litri (do sada 7,95 kuna).

Cijena supera 95 je 7,83 kune po litri (od sada 7,85 kuna), dok se super plus 98 prodaje po 8,00 kuna po litri (do sada 8,02 kune).

Cijene dizelskih goriva niže su za osam, odnosno devet lipa po litri, ili u postotku od 1,1 posto koliko pojeftinjuje eurodizel do 2,1 posto koliko je snižena cijena plavog dizela.

Tako se eurodizel od ponoći prodaje po cijeni od 7,25 kuna po litri, što je osam lipa niže od dosadašnjih 7,33 kune.

Nova cijena dizela niža je za devet lipa po litri i iznosi 7,13 kuna po litri (do sada 7,22 kune).

I cijene plavog dizela i loživog ulja ekstra lakog niže su za devet lipa po litri i nova je cijena plavog dizela 4,10 kuna (do sada 4,19 kuna), a loživog ulja ekstra lakog 4,55 kuna po litri (do sada 4,64 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Povratak na Net.hr