NESTALA PRIJETNJA

BAUK SVOJIM POTEZOM SPASIO MILANOVIĆA: Bivši šef SDP-a neće biti izbačen iz stranke

V.d. predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Saša Molan demantirao je u srijedu medijske napise da je zbog neplaćanja članarine u tijeku postupak brisanja članova iz stranke, te da je tom akcijom obuhvaćen i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Neistinama, konstrukcijama i spinovima Molan je nazvao napise da je Zoran Milanović u opasnosti da bude izbrisan iz SDP-a, a demantirao je i kampanju masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu.

“Cijela priča se ponavlja drugi put, ti medijski napisi nemaju nikakve istine ni ozbiljnosti”, izjavio je Molan za Hinu, nakon što je Novi list danas objavio da Milanoviću prijeti izbacivanje iz SDP-a jer navodno više od godinu dana ne plaća stranačku članarinu,

“Pojedine stranačke organizacije redovno donose odluke o učlanjenjima i isključenjima, no nije bilo nikakvog naputka da se ide u neku općenitu akciju isključenja članova zbog članarine”, ističe šef zagrebačke organizacije SDP-a, koja ima oko 6000 članova.

Iznosi članarina različiti

Pojašnjava i kako u SDP-u po jednu kunu mjesečne članarine plaćaju učenici, studenti i nezaposleni te socijalne kategorije, po pet kuna članarine plaćaju umirovljenici, 20 kuna zaposleni, a članarine saborskih zastupnika iznose više od tisuću kuna.

Milanović, koji je početkom godine zamrznuo svoj saborski mandat, prešao je u kategoriju zaposlenih članova SDP-a i trebao bi plaćati 20 kuna članarinu stranci, a je li dužan za prethodna razdoblja Molan ne zna.

Tvrdi da se ta priča ponavlja, da je riječ o konstrukcijama i spinu jer SDP-u raste rejting.

Bauk spasitelj

Što se tiče plaćanja članarine u SDP-u, objašnjava da član koji do pet mjeseci duguje članarinu ima pravo kandidirati se za sve funkcije u SDP-u, dok oni koji imaju dug od šest i više mjeseci nemaju se pravo kandidirati i nemaju pravo glasa na konvencijama, a za dug koji premašuje dvanaest mjeseci dobivaju obavijest o isključivanju iz članstva. No, SDP je, kaže Molan, uvijek bili socijalno osjetljiv te prođe i nekoliko godina da se vidi želi li netko ostati članom i podmiriti članarinu.

Novinar Televizije N1 Hrvoje Krešić objavio je na Twitteru kako je Arsen Bauk izjavio da je platio članarinu za Zoran Milanovića.

U međuvremenu je, pak, izbacivanje komentirala i Aleksandra Kolarić. “Tko ne zna motivirati, zna izbacivati. Selektivno. Motivirani članovi aktivno sudjeluju u radu stranke i rado članarinom potiču stranačke aktivnosti, a izbacivanje pred izbore, kao što je ovo što se sada događa u zagrebačkom SDP-u, samo dodatno demotivira članstvo i simpatizere, koji se već tako i onako osipaju. Nažalost, ova zagrebačka izbacivanja članova previše sliče manipulaciji čiji je cilj utjecanje na rezultat izbora!”, napisala je Kolarić.

Povratak na Net.hr