BANDIĆ SAD OTVORENO PRIJETI HDZ-U: / 'Mogu i ja skinuti rukavice i govoriti drugačije o svojim partnerima'

Bandićje pozvao HDZ da povuku amandmane na GUP: 'Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani'

10.2.2020.
15:04
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što su Milan Bandić i njegova stranka danas povukli sve amandmane na GUP koje su podnijeli prošloga četvrtka, zagrebački gradonačelnik pozvao je HDZ, koji u Skupštini odbija povući svojih 11 preostalih amandmana na GUP, da povuče amandmane, predloživši da se ne izglasa nijedan amandman koji nije prošao javnu raspravu. Predlaže i da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a, javlja N1.

"Nema nadmudrivanja, vi ste imali moju presicu 5. veljače uoči Skupštine, sve što sam rekao stojim iza toga, imali ste oglas u subotu. Istina je i nemam što dodati, samo bedaki ponavljaju tri puta isto", komentirao je Bandić vezano za najnoviji razvoj situacije oko zagrebačkog GUP-a.

"Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani jer nisam ni 5. veljače 2020. imao ideju, oni koji nisu prošli javnu raspravu, svih 80 amandmana, to je pošteno i korektno, i drugo da se izglasa GUP koji je prošao dvije javne rasprave i suglasnosti dvaju ministarstava i da idemo raditi na dobrobit građana grada Zagreba. I to je jedino što imam reći, sve ostalo je plod spekulacija i tko se bude ponašao drugačije ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada. Ja znam što će raditi Klub Stranke rada i solidarnosti - povući amandmane, ne glasati ni za jedan amandman koji nije prošao javnu raspravu i glasati za GUP koji je prošao sve procedure", istaknuo je Bandić.

Pravilnik je trebalo donijeti 2014.

Prema njegovu mišljenju, Ministarstvo graditeljstva trebalo je još u vrijeme Anke Mrak Taritaš 2014. donijeti pravilnik jer bi sada bili nešto pametniji. Predlaže da se u roku od šest mjeseci ide u izmjene i dopune cjelovitog GUP-a.

Na pitanje zašto danas nije u Gradskoj skupštini kaže da ga nije Skupština izabrala nego građani. "Ja nisam premijer kojeg bira parlament da mora čučati u parlamentu stalno, ja sam u Skupštini kada mislim da trebam biti, cijeneći svakog zastupnika." Rekao je da i gradonačelnik može skinuti rukavice i govoriti drugačije pa i o svojim partnerima. Misli da će proći GUP na Skupštini, ali ne zna kako će HDZ-ovi vijećnici glasati.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali