NAPAD NA NOVINARA

‘RAZOČARALO BI ME DA JE REAGIRAO KAO LJUDSKO BIĆE’: Tomić prozvao Hasanbegovića, ministar mu ubrzo odgovorio

Novinar Ante Tomić reagirao je na priopćenje Ministarstva kulture, kojim upravlja ministar Zlatko Hasanbegović, javlja N1.

“Izjava ministra kulture u cijelosti je ispunila moja očekivanja. Razočaralo bi me da je Zlatko Hasanbegović reagirao kao normalno ljudsko biće”, kazao je za N1 novinar Tomić.

Podsjetimo, Ministarstvo kulture je nakon napada na Antu Tomića objavilo da “osuđuje fizičko nasilje i napad na svakog građanina”, ali i istaknulo kako “ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili pisanu riječ”. Opširnije o skandaloznoj reakciji Hasanbegovićeva ministarstva pročitajte OVDJE

Priopćenje ministarstva osudio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Saša Leković, a reagirao je i predsjednik Antifašističke lige Zoran Pusić.

Ubrzo nakon Tomićeve izjave reagirao je i prozvani ministar kulture. “Osuđujem svako nasilje, bilo kad, bilo gdje i usmjereno protiv bilo koga. To uključuje i svaki oblik verbalnoga nasilja, govora mržnje i osobnih uvreda”, ponovio je ministar Hasanbegović i dodao: “Tomićeve su izjave na tragu njegovih dosadašnjih osobnih uvreda koje mi je uputio u jednom tekstu”.

KOMENTAR Ministar Hasanbegović ili je autentični fašist ili je politički debil poput Trumpa

Povratak na Net.hr