Izlazak neće utjecati

ANALIZA: Izbori? Sanader ima pametnijeg posla

Poznati hrvatski politolog prof. dr. Ivan Rimac, predavač na Pravnom fakultetu u Zagrebu, smatra kako izlazak Ive Sanadera na slobodu neće previše utjecati na predstojeće parlamentarne izbore.

“Smatram da Ivo Sanader nakon izlaska iz istražnog zatvora ima pametnijeg posla od miješanja u parlamentarne izbore ili miješanja na političkoj sceni Hrvatske. Naravno, sve ovisi o njegovu ponašanju, a ponajprije o njegovu pojavljivanju u medijima. Samo njegovo direktno uključivanje u izbornu kampanju može dovesti do nekih promjena u rejtingu stranaka, tu ponajprije mislim u padu rejtinga HDZ-a” kazao je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. Ivan Rimac.

Nije dugo trebalo: Već se pojavila Nezavisna lista dr. Ivo Sanader (na Fejsu)

Na pitanje hoće li Sanader pokazati želju za “osvetom” onima koji su mu okrenuli leđa, a takvih je u njegovoj bivšoj stranci bilo puno.

“Praktično, još uvijek nije jasan njegov status u HDZ-u. Mislim da bi neki njemu još uvijek odani ljudi, koji su ostali bliski stranci ili vezama u stranci, mogli puno više naštetiti HDZ-u nego sam Sanader. No, HDZ je prošao dva “čišćenja” otkad je Sanader otišao s vlasti i sumnjam da u HDZ-u još uvijek netko brine o Sanaderu” rekao je prof. dr. Rimac.

Profesor Rimac kaže da ga nije iznenadila odluka Vrhovnog suda i puštanje Sanadera na slobodu, pa makar i uz jamčevinu.

“HDZ-u više ne imponira toliko da je Sanader, kao njihov bivši predsjednik, pušten na slobodu iz istražnog zatvora, jer je njemu samo ukinuta presuda, a ne i inkriminacija i bit će podvrgnut novom sudskom procesu. HDZ-u više imponira ukidanje presude protiv HDZ-a, iako i njima nije ukinuta inkriminacija“, zaključio je Rimac u razgovoru za Slobodnu.

SKUPLJA SE JAMČEVINA: Tko je sve spreman jamčiti svojom imovinom za Sanadera?

MILANOVIĆ O ODLUCI VRHOVNOG SUDA: Želite da to napadnem, ali neću

Povratak na Net.hr