PROVJERILI SMO KAKO JE U SPLITU / Broje se noćenja, usporedba s prošlom godinom izgleda dobro, a svi se pitaju što je s Ultrom: 'Nije odgođena, ali...'

Istražili smo kakva je predsezona u Splitu, ali i hoće li se Ultra Europe održati

14.6.2021.
9:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premda je i ove godine zbog pandemije koronavirusa neizvjesna turistička sezona, izgleda kako je predsezona u Splitu bila značajno uspješnija od prošle. U odnosu na prošlu godinu ostvareno je 41.200 više noćenja u Splitu.

"Prema podacima sustava eVisitor, u svibnju je na području Splita ostvareno gotovo 50.000 noćenja dok je u istom razdoblju prošle godine broj noćenja iznosio 8800", govori nam direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Ultra Europe dodatno pridonosi imidžu Splita

Veliki utjecaj na turističku sezonu grada Splita ima i festival Ultra Europe koji je prošle godine odgođen za ovo ljeto zbog pandemije koronavirusa. Direktorica Vukšić govori kako su fotografije mladih ljudi obišle cijeli svijet i kako je grad Split dobio promociju koju bi standardnim oglašavanjem teško mogli postići.

"Ultra Europe velika je manifestacija koja daje dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Splita, ali i Hrvatske, dovodi novi profil gostiju te dodatno pridonosi stvaranju imidža koji grad Split čini konkurentnim na globalnom tržištu. Ultra festival ima, osim marketinške vrijednosti, značajan ekonomski učinak koji se multiplicira na cijelo gospodarstvo, ali važno je istaknuti da se još uvijek nalazimo u vremenu pandemije koja je promijenila motive dolazaka turista na globalnoj razini i da zdravstvena sigurnost mora biti prioritet", govori nam Vukšić.

Mnogi se odlučuju za last minute putovanja

Ultra Europe festival dnevno broji više od 30.000 posjetitelja, a Vukšić govori kako su to najvećim dijelom strani posjetitelji koji u prosjeku borave 5,5 dana u destinaciji, ali naglašava kako je svako planiranje sada dodatno otežano.

"Zbog pandemije će se velik dio turista odlučiti za last minute planiranje putovanja i rezervacije, ali prema našim saznanjima i najavama, nisu zabilježena veća otkazivanja i broj rezervacija raste iz dana u dan", kaže nam Vukšić.

Ultra Europe nije odgođen

U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako pokazatelji potvrđuju sve veći interes za Splitom i vjeruju da će se trend rasta turističkog prometa nastaviti u ljetnim mjesecima, a direktorica Vukšić za kraj poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Festival Ultra Europe nije odgođen, a vjerujem da će organizatori donijeti pravu odluku i na prvo mjesto staviti sigurnost posjetitelja."

Potvrđeni lineup za prošlogodišnje izdanje činili su Armin van Buuren, Marshmello, DJ Snake, Steve Aoki, David Guetta, Galantis, Afrojack, Oliver Heldens i ostali, no nije poznato hoće li isti lineup vrijediti i za ovo ljeto.

Ultra Europe i dalje nije potvrdila održavanje festivala, iako na njihovoj službenoj stranici stoji objava od prošloga ljeta na kojoj piše da je festival odgođen za ovo ljeto, točnije, za 9., 10. i 11. srpnja. Kontaktirali smo i organizatora Ultra Europe, ali nam je rekao kako još ne bi htjeli ništa komentirati, tako da nam samo preostaje da čekamo službenu objavu oko ovog festivala.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali