ALARMANTNO STANJE U VIROVITICI: / Svake godine sve manje novorođenih, lani rođeno 37 djece manje nego 2016.

3.1.2018.
18:32
PIXSELL / ilustracija, Ivica Galović

Odjel za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica, na kojemu je prošle godine rođeno 37 djece manje u odnosu na 2016., posjetili su u srijedu virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Župan Andrović predao je prigodne darove Danieli Šokec, majci dječaka Leona, prvog dijeteta rođenog ove godine u Općoj bolnici Virovitica.

"Natalitet na području županije sve je lošiji"

U ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prigodan dar uručila joj je i ravnateljica bolnice Mirjana Peček. Leon je drugo dijete Daniele i Ivana Šokec iz Pitomače. Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin prigodnim je darovima čestitao Maji Meter, majci prve bebe rođene ove godine s područja grada Virovitice.

Prošle godine u virovitičkoj Općoj bolnici u 618 poroda rođeno je 624 djece. Prema riječima Jadranka Šegregura, voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo, broj rođene djece kontinuirano pada od 2010. godine.

"Natalitet na području županije je sve lošiji i zabrinjavajuće je da svake godine imamo tridesetak poroda manje", rekao je dr. Šegregur, napominjući da takav trend, nažalost, bilježe i druga rodilišta u Hrvatskoj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali