Na lokalnim izborima HDZ je u Zadru osvojio 11 vijećničkih mandata, a  SDP-ova koaliciju Srcem za Zadar  8.  Bez 7 Konja,  kako se naziva nezavisna lista predvođena Eniom Meštrovićem odnosno Ričardom nema ni većine.

Njegovog odgovora nema, a čak su i nagađanja odbačena.

Špekulacije da je Enio Meštrović spreman ponuditi Marku Vučetiću mjesto predsjednika Gradskog vijeća, Vučetić je kategorički odbio na svom Facebook profilu.

"Ne pada mi na pamet to biti. Kandidirao sam se za gradonačelnika i gradskog vijećnika kako bih mogao predstavljati, zastupati i skrbiti o građanima", jasno je poručio Vučetić.

Nedugo nakon toga Meštrović je odgovorio na svom Facebooku:

"Kaže profesor... Koji mi nudi misto predsjednika Gradskog vijeća. I u slučaju neprihvaćanja me označava kao „političku kukavicu“ i „trojanskog konja HDZ-a“. Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima", odgovara Enio Meštrović Ričard.

Vrijeme ističe, mogući i novi izbori

Vučetić je poručio također da će u Vijeću djelovati kao nezavisni, a mjesta predsjednika nije se teško odreći ni jednoj od tri grupacije.

"To je za mene manje bitna stvar ako će taj predsjednik dolaziti iz oporbene kvote, znači iz koalicije Srcem za Zadar ili netko tko je s Eniove liste", kaže predsjednik GO SDP-a Zadar Danijel Radeta za RTL, prenosi RTL.hr

Pregovori s Eniom alias Ričardom ušli su u završnu fazu.

"Mi razgovaramo čitavo vrijeme, razgovarali smo i prije ovih izbora, razgovaramo i sada i tražimo najbolji model za upravljanje gradom", kaže Radeta. Konstituirajuća sjednica mora se sazvati do 25. lipnja, a ukoliko se iz dva pokušaja ne izabere predsjednik Gradskog vijeća, Zadrani idu na nove, izvanredne izbore za Vijeće.