‘Ako se ne pojavi, Bandić je kukavica!’

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić danas je ponovno pozvao aktualnog gradonačelnika Milana Bandića na javno sučeljavanje. Kako bi se mogao i u drugom krugu izbora boriti za mjesto gradonačelnika metropole, Ostojić je, kaže, u Ministarstvu zdravlja uzeo produženi godišnji.

Bandić je obećao sučeljavanje u drugom krugu. Ovaj tjedan dobili smo pet poziva za sučeljavanje i svih pet je njegov stožer inicijalno prihvatio, a onda odbio. Zašto to radi čovjek kojeg njegov tim proklamira kao Batmana?”, pitao se Ostojić.

“Možda se plaši, ili ga je strah i sram?”

“Činjenica je da Bandić voli strogo kontrolirane uvjete, gotovo laboratorijske”, ustvrdio je Ostojić apeliravši na medije i nevladine organizacije da ustraju na pozivanju Bandića na sučeljavanje, pa da će Bandić sigurno doći. “Ako neće, onda je kukavica!”

Bernardić pozivao na jedinstvo stranke

Uz Rajka Ostojića bili su i kandidati za zamjenika gradonačelnika grada Zagreba, Igor Rađenović i Tomislav Stojak. Potonji, HNS-ov čovjek, izrazio je snažnu podršku narodnjaka SDP-ovom kandidatu, te apelirao na građane da u što većem broju izađu na drugi krug izbora.

Trojcu se, iako nenajavljeno u priopćenju, pridružio i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić pokušavajući primiriti tenzije nastale u zagrebačkoj frakciji SDP-a nakon ostvarenih samo 23 posto glasova birača na lokalnim izborima.

Pisalo se tada da dio ljudi u stranci krivnju za loš rezultat prebacuje na Bernardića, te da je Zoran Milanović od njega zatražio ostavku. Bernardić to demantira, ali priznaje da podjela unutar stranke ima. “Činjenica je da su se pojavili neki anonimni izvori koji nanose štetu SDP-u”, kazao je.

Iskoristio je priliku da pozove članove SDP-a na snažnu podršku Rajku Ostojiću, te na “zajedništvo i jedinstvo”.

Komentirajući odluku Ustavnog suda o privremenom ukidanju zdravstvenog odgoja u školama, Ostojić je kazao da će se odluka poštovati, te da je donesena zbog proceduralne greške. “Za to je nadležno Ministarstvo obrazovanja i vjerujem da će to brzo biti ispravljeno.”

Ponovio je i svoj stav po pitanju zdravstvenog odgoja u školama: “Ili ćemo mi preko zdravstvenog odgoja educirati našu djecu ili će oni to učiniti sami preko gadgeta.”

Povratak na Net.hr