MINISTARSTVO ZABRANILO

ADVENT U DUBROVNIKU: ‘Postavljanje kućica na prostoru Straduna nije primjereno’

Ministarstvo Nine Obuljen Koržinek objavilo je priopćenje u kojem reagira na prozivke dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića zbog negativnog mišeljenja za postavljanje adventskih kućica ugostiteljskog sadržaja na Stradunu, piše Dubrovački vjesnik.

“Predstavnici stručnih tijela usuglasili su se, kao i prethodnih godina, da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna nije primjereno jer se time naručava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijelog niza tehničkih i higijenskih problema na koje upozoravaju i sami stanari, ali i vlasnici korisnici okolnih prostora”, navodi se u priopćenju za javnost.

U njemu se navodi kako je odluka o zabrani donesena na temelju arugmenata koji su izneseni na sastanku s predstavnicima stručnih službi i Žanom Baćom, pročelnicom Konzervatorskog odjela u Dubrovniku koji je dio Ministarstva kulture. Na sastanku su analizirani i razmotreni svi pozitivni i negativni tehnički apsekti predmetne intervencije na prostoru Straduna.

Demantiranje dubrovačkog gradonačenika

“Predmetni zahtjev za postavljanje kućica na stradunu i u 2015. godini dobio je, dakle, negativno mišljenje stručnih tijela. Ista su tijela ove godine, na temelju dostavljene dokumentacije i urbanističkih analiza, predložila alternativne lokacije za organizaciju i smještaj kućica u kojima se tijekom Zimskog festivala u Dubrovniku obavlja ugostiteljska djelatnost” priopćili su iz Ministarstva kulture.

Priopćenjem se demantira dubrovački gradonačelnik koji je rekao: “Uz svo nepovjerenje na početku, imali smo pozitivno očitovanje UNESCO-a i Ministarstva kulture RH, i svih službi. Mišljenje Konzervatorskog odjela je bilo samo jedno koje nismo morali ispoštivati kad imamo ostala mišljenja.”

Vlahušić je također rekao kako je “imao pozitivno mišljenje bivšeg ministra Hasanbegovića i njegova pomoćnika Trupkovića“.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr