POTREBNO JE... 1 pile 4 rozih krumpira srednje veličine 2 mrkve, očišćene i narezane 3 žlice nasjec kanoga svježeg ružmarina i majčine dušice 1 veliki luk, oljušten i narezan na četvrtine
TREBAT ĆE VAM I... 1 žličica soli 1 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja sol i papar po ukusu
NAČIN PRIPREME 1. Večer prije pile začinite; pazite da ga dobro posolite iznutra i ispod kože. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Pile premažite polovinom maslinova ulja, pa ga zatim dobro natrljajte izvana i iznutra s 2 žlice začinskog bilja. 2. Povrće rasporedite u veliku posudu za pečenje, posolite ga i popaprite pa začinite ostatkom maslinova ulja i začinskog bilja. Na začinjeno povrće stavite pile pa pecite na srednjoj rešetki u pećnici. 3. Poslije 20 minuta smanjite temperaturu na 190 stupnjeva i nastavite peći sve dok kožica ravnomjerno ne posmeđi i postane hrskava. Dostatno za 4 porcije.
PO PORCIJI 340 kcal, 15 g bjelančevina, 41 g ugljikohidrata, 13 g masnoća 83 g zasićenih), 5 g vlakana, 670 mg natrija