FOTO: / Pogledajte nove Googleove urede u Londonu

Provjerite zašto je, između ostalog, Google jedan od najpoželjnijih poslodavaca na svijetu.

7.12.2011.
20:14

Veliko kino, teretana, glazbena soba s instrumentima, soba za igranje opremljena 60-inčnim Samsungom, PS3, Kinect Xbox 360 igraćim konzolama, soba za odmor s velikim baršunastima vrećama za izležavanje, poseban caffee laboratorij u kojem možete kušati 19 vrsta kave dio su novog Googleova ureda koji je otvoren u Londonu.

Google ured u Londonu ima više od 350 zaposlenih i prostire se na tri kata. Google London odgovoran je za neke ključne proizvode i servise ove kompanije kao što su oglašavanje, privatnost, zemljopisne karte, lokalizacija, Android preglednik, razvoj tehnologije glasa i web dizajn.

Kako piše DailyMail, obnovljeni inženjerski kat nazvan L4 - jedan je od najsuvremenijih ureda na svijetu. Sobe za sastanke opremljene su neobičnim sofama, prolazima koji izgledaju poput prolaza na svemirskom brodu Enterprise, a radnici mogu igrati biljar i video igre dok im traje pauza. Sobe za sastanke nose imena po starim programskim jezicima kao što su Basic, Cobol, Colossus, Haskel II i Dart.

"Mi zapošljavamo najbistrije i najbolje inženjere u Velikoj Britaniji i smještamo ih zajedno u visoko kreativnu, opuštenu i uzbudljivu okolinu", rekao je Nelson Mattos, potpredsjednik inženjerskog odjela.

Kako bi mozgove svojih inženjera održali uvijek budnim, u svakom kutu ureda nalaze se neke grickalice, sendviči i osvježavajući napici. U caffee laboratoriju zaposlenici mogu kušati 19 različitih vrsta kave, a tu su i četiri restorana uključujući tapas i sushi bar.

Za plaćanje se nitko ne brine jer je sve - besplatno.

Googleovac Mattos dodaje: "Suprotno prihvaćenoj mudrosti, zabava u ureda nije loša. Naše iskustvo pokazuje da udoban, otvoren i zabavan okoliš potiče kreativnost i otvorenost".

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali