Donato Dozzy i 10 godina Crobota u Sirupu

U petak, 18. svibnja Croboti slave 10 godina djelovanja, dok sve fanove u subotu, 19. svibnja čeka Ekstrakt s Donatom Dozzyjem. Podijelili smo 2×2 upada za petak i subotu.

Croboti slave 10 godina djelovanja u petak, 18. svibnja u klubu Sirup, a na mainu se pleše uz Dance Dptm

10 godina nakon što su organizirali prvi electro party na ovim prostorima, Croboti su ga odlučili proslaviti radno stoga vas molimo da ih počastite svojim dolaskom. Ne nosite nam poklone nego pozitivu i vašu ekipu! Cijelu noć će vas zabavljati Dj Xed i N-ter, a puštat će se najbolje od electra sve od ranih 80-ih do danas…
Za one koji vole dobru glazbu a ne znaju točno što je electro, ispod će uskoro osvanuti linkovi naših mixeva, live setova, produkcije i svega čime smo se bavili zadnjih 10 godina.

Za one koji o nama ne znaju puno, pročitajte biografiju:

Crobot Crew je počeo s radom prije 10 godina, a njegovi osnivači su DJ Xed i N-ter.
DJ Xed je početkom 2000-ih počeo puštati electro kao gost na Astralis partyima. U to vrijeme uređuje i vodi emisiju ”elektrologija” na tadašnjem radiju Cibona, a 2002. organizira prvi electro party u regiji.
Par godina prije upoznaje N-tera, koji ga je sve više počeo podržavati na svirkama i gostovati u njegovoj emisiji. Par godina nakon, pod velikim utjecajem Kraftwerka i cijele scene, stvara se ideja o hrvatskom robotu i tako je nastao Crobot Crew.
Nisu stali samo na imenu. Počeli su organizirati partyje gdje su ugostili najveća imena svjetske electro scene kao što su Anthony Rother, Larry McCormick aka Exzakt, Boris Divider, Paul Blackford, Darxid, Dynamik Bass System, DJ Godfather, Aux 88, Detroit Techno Militia, itd.
Kroz crew su prošla mnoga imena kao što su Uomini Plus, Zlee, Hagee, Bega, Yas, Iva. Nastupali su širom svijeta; Miami, Detroit, Nizozemska, Škotska, Španjolska, Poljska i u cijeloj ex-yu regiji.
Paralelno, uz organiziranje i gostovanja, produciraju svoju glazbu i bilježe brojna izdanja za razne labelove, remixeve i kompilacije. Njihova glazba je na chartovima Dave Clarkea i ostalih inozemnih DJ-a i producenata. Kao logičan slijed događaja, nastaje njihov label ”Crobot Muzik” gdje izdaju svoje radove, te izdanja raznih svjetskih producenata. Na istom labelu izdaju 3 vrlo uspješne kompilacije pod imenom ”Dalekovod” gdje se pojavljuje čitava lepeza glazbenika iz svakog kuta planeta.
Zadnjih 10-ak godina uložili su mnogo napora i truda kako bi promovirali žanr u regiji i inozemstvu i smatraju da su napravili dobar posao ali dug je put još ispred njih ali oni imaju još puno energije tako da su oni tu da ostanu s porukom: May the electro be with you!

Za vrijeme proslave na katu, na mainu pravi electro-synth pop plesnjak uz novu generaciju puštača i plesača. Riječ je Dance Dptmt crewu proizašlog iz Kseta, a odgovornog za popularne i sve uspješnije Yeah Indie večeri…

Za sebe kažu da su nostalgičari i zaljubljenici u arkadne igrice, sintisajzere i neonske boje. Gdje god se nađu, zadaća im je ekstrahirati najbolje iz 80-ih i dovesti svježe plesne derivate na suvremene plesne podije. U svojim setovima vrte samo birano od synthpopa, electra, indietronice i french toucha i nu disca…

Lineup:
Miss Taken,
 Disco Helga, 
Nifty Nina
i Tompadre

Ekstrakt i Sirup predstavljaju Donata Dozzya po prvi put u Hrvatskoj i to u subotu, 19. svibnja.

Italija kao zemlja techna? Naravno, uz Marca Carolu, Gaetana Parisia, Rina Cerronea i ostale Napolitance, no istančanom uhu, za bubnjić će posljednjih godina zapeti i Rimljanin Donato Dozzy, kojeg je njegova karakteristična, okretna, lagana i hipnotična interpretaciju techna dovela i na listu Top 100 DJ-a u svijetu koju svake godine izdaje popularni portal Resident Advisor.
Nakon što je upoznao disco, italo, reggae, dub i druge oblike elektronske glazbe, 1983. počinje se baviti DJ-ingom pod mentorstvom DJ-a Maurizija Laurentacija.
Unatoč ljubavi prema elektronskoj glazbi i DJ-ingu, Dozzy ima doktorat iz političkih znanosti, što mu je u kombinaciji s njegovim izuzetnim poznavanjem glazbe donijelo nadimak «The Professor». Da je svestran pokazuje i njegov angažman u bendu The Kitchen Tools s kojim je 2001. godine postigao uspjeh na talijanskoj komercijalnoj sceni.

Prekretnica u njegovoj karijeri bio je nastup na open air festivalu Labyrinth u Japanu. Prvi puta je tamo nastupio 2007. a 2008. odsvirao je završni i jedan od najupečatljivijih techno setova s tog festivala, nakon čega je njegova popularnost eksponencijalno porasla. Otada je Dozzy svirao u mnogim poznatim klubovima širom svijeta, poput Berghaina i Fabrica. Postao je poznat i po svojoj produkciji koja kombinira acid, techno i ambient. Osim na vlastitim labelovima Dozzy Records i Aquaplano, izdavao je i na mnogim drugim – Mental Groove, Curle, Time to Express, Mule, Further i Prologue.

Ekstrakt Crew ovim se eventom nakon gotovo godinu dana izbivanja vraća u Sirup na poprište odličnih tuluma i glazbenih poslastica na kojima su gostovale face poput Kirka DeGiorgia, Luke Hessa ili Delta Funktionena…
Kao dodatni vjetar u leđa, u Sirupovom loftu, muzicirat će ekipa s Home Made labela: FM, Darko Kustura i Blashko…

Podijelili smo 2×2 upada za petak i subotu.

Dobitnici za petak:
Robert Mišetić
Nikola Petrović

Dobitnici za subotu:
Valerija Šarac
Silvijo Marković

Povratak na Net.hr