Cro Cop: Big Ben je velik dečko, puno veći od mene

‘Velik je on dečko, puno viši i teži od mene. Uz to je i jako čvrst, vrlo je dobar i u parteru i jak na udarcu. Ipak, ne brinem. Spreman sam na sve. Mislim da će to biti stand up okršaj – borba večeri’, najavio je Filipović nedjeljni okršaj u Sydneyu.

arti-201002090252006Nakon brojnih teorija o padu u karijeri, Mirko Filipović je prije nekoliko dana zaključio da su za sve bili krivi treninzi. Nakon poraza od Brazilca Dos Santosa promijenio je trenera, smanjio broj treninga te umjesto kod kuće u Zagrebu otputovao na pripreme u Amsterdam kod uglednog stručnjaka tajlandskog boksa i višestrukog svjetskog prvaka Ivana Hyppolitea .

arti-200912310056006″Uvijek sam trenirao kod kuće, sa sparing partnerima koji su dolazili k meni i s kojima nisam mogao ići do kraja jer su mi prijatelji, radili su mi uslugu. U Nizozemskoj sam se tukao s trojicom u ringu i bila je to borba na život ili smrt”, izjavio je tada Mirko, koji je prije meča s Amerikancem Benom Rothvellom 21. siječnja dao veliki intervju za borilački MMAfighting.

U naslovu je poruka svim borcima: ‘Nemojte me podcijeniti!’

Inače, Mirko je u Sydney po prvi put u karijeri otputovao čak desetak dana prije samog meča kako bi se prilagodio vremenskoj i temperaturnoj razlici od tridesetak Celzijevih stupnjeva.

arti-201001020039006Novinar portala MMAfighting ocijenio je Filipovića kao jednog od manjih boraca u UFC-ovoj teškaškoj konkurenciji koji bi trebao biti zabrinut Big Benovom veličinom – 1,93 centimetara i 120 kilograma prema Mirkovih 1,88 i čak 15 kilograma manje.

“Velik je on dečko, puno viši i teži od mene. Uz to je i jako čvrst, vrlo je dobar i u parteru i jak na udarcu, ali ne brinem previše. Spreman sam na i na borbu u parteru, ali mislim da će to biti stand up okršaj – borba večeri”, najavio je 35-godišnji Vinkovčanin.

Njegove godine i osrednje nastupe posljednjih godina spominje i autor teksta, ali i napominje kako Filipović posebno ističe da nije za podcjenjivanje.

arti-201001150282006″Vidjet ćemo. Trenutno razmišljam samo o sljedećoj borbi. Mislim da me nitko od boraca ne bi smio podcijeniti, nisam netko koga se smije podcijeniti. Nisam imao dobre rezultate u posljednjim borbama, ali i dalje sam čovjek koji ima titule iza sebe, osvojio sam naslov u PRIDE-u. Nije pametno podcijeniti me”, upozorava Mirko prije nedjeljnog obračuna.

Povratak na Net.hr