zbog stravične nesreće / Za pogibiju Ivane Obad (20) Čolak dobio 6 godina zatvora, a Opačak 5. Idu u Remetinec odmah

Image
Foto: M.Gojun/B. Filić/Pixsell

Presuda je nepravomoćna, a radi se o suđenju jer su 2010. izazvali prometnu nesreću na autocesti Zagreb-Rijeka u kojoj je poginula djevojka. Vozili su brzinama od 181 i 205 kilometara na sat

1.6.2023.
15:04
M.Gojun/B. Filić/Pixsell
VOYO logo

Marin Čolak u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 6 godina zatvora, a Dalibor Opačak na 5 godina zbog prometne nesreće u kojoj je prije 13 godina poginula Ivana Obad (20).

Presuda je nepravomoćna. Prepratit će ih u Remetinec odmah. Čolak je ranije bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no tu je presudu u srpnju 2022. ukinuo Visoki kazneni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donosi Index, njima je ovo bilo treće suđenje, a počelo je u ožujku.

Sudilo im se zbog toga što su u studenom 2010. izazvali prometnu nesreću na autocesti Zagreb-Rijeka u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad. Čolak je posljednjom presudom bio osuđen na dvije godine zatvora, dok je Opačak bio oslobođen krivnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zbog pogreške suca /

Ivana je ostala zarobljena u autu koji se zapalio: Ukinuta presuda Čolaku i Opačku

Image
Zbog pogreške suca /

Ivana je ostala zarobljena u autu koji se zapalio: Ukinuta presuda Čolaku i Opačku

No Državno odvjetništvo se žalilo te se išlo na novo suđenje.

Kako je pisalo u optužnici, Čolak se 5. studenog 2010. u 12:20 Ferrarijem kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181.5 kilometara na sat, dok se Opačak kretao desnim trakom u svojem Nissanu 350. Čolak je, tvrdilo je tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opačak je, vozeći brzinom od 205.3 kilometra na sat, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme pa su se automobili okrznuli.

U sudaru se Ferrari zapalio te je poginula suvozačica Ivana Obad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo