PROCES TEŽAK 36 MILIJUNA KUNA

NADAN VIDOŠEVIĆ I NJEGOVA SURADNICA OPTUŽILI SVJEDOKA DA LAŽE: ‘Nije istina da je prao novac za nas’

Nije istina da sam tražio Davora Komeričkog da za mene prere novac, rekao je Nadan Vidošević, bivši predsjednik HGK optužen da je sa suradnicama izvukao 36 milijuna kuna preko fiktivnih računa za marketinške usluge.

Danas je, naime, završilo višednevno ispitivanje Komeričkog, marketinŠkog stručnjaka koji je odrađivao glavninu promotivnih skupova za HGK i koji je detaljno opisao koji su računi bili stvarni, a koji su bez ikakvog osnova plaćani tvrtkama u vlasništvu Igora Premilovca, koji je potom podizao novac i vraćao ga Vidoševiću. Bivši šef HGK prigovorio je istinitosti onoga što je Komerički govorio.

Peternel: Nisam davala lažnu dokumentaciju

To je učinila i Zdenka Peternel, prva Vidoševićeva suradnica, koja je ustvrdila kako Komerički nije govorio istinu kada je tvrdio da je dio novca što ga je izvukao Permilovac, predao njoj.

‘Nije istina da sam ja davala dodatnu dokumentaciju Premilovcu’, rekla je Z. Peternel negirajući tako dio iskaza Davora Komeričkog u kojem je ranije objašnjavao kako se, nakon što je Porezna uprava počela istraživati poslovanje Igora Premilovca prikupljala dodatna dokumentacija kojom se trebalo potkrijepiti plaćanja za neobavljene marketinške usluge.

Priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om

I Komerički i Premilovac već su odslužili svoje kazne za sudjelovanje u ovom lancu malverzacija od 2005. do 2012. godine. Naime, priznali su krivnju i nagodili se s USKOK-om, a sada su ključni svjedoci protiv Vidoševića i suoptuženih.

U petak bi iskaz trebala dati Vesna Rodić, Vidoševićeva nekadašnja savjetnica za nekretnine, koja je također već ranije postigla nagodbu s USKOK-om, nakon što je priznala kako je njezina procjena nekretnina što ju je radila za HGK i Kraš bila paravan Vidoševiću koji je u to vrijeme novcem Kraša kupio bager za potrebe svog privatnog imanja.

Povratak na Net.hr