UŽIVO: VELIKA AKCIJA U PETRINJI / Dumbović ispitan u USKOK-u, prenoćit će u ćeliji: Odluka o istražnom zatvoru u srijedu

U velikoj policijskoj akciji u Petrinji uhićen je bivši gradonačelnik Darinko Dumbović

14.6.2022.
9:45
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović uhićen je u utorak ujutro u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, među ostalim i u kući bivšeg gradonačelnika. Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

U nastavku pratite sve oko uhićenja iz minute u minutu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o zatvoru sutra

23.28 - Nakon ispitivanja Darinko Dumbović prenoćit će u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će u srijedu objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor.

Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja - Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik: 'Odgovori su bili kratki i jasni'

23.01 - Dražen Ivanić, odvjetnik bivšeg petrinjskog gradonačelnika rekao je kako su maksimalno surađivali i kako je Dumbović aktivno iznio obranu i pritom otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela.

"Apsolutno odgovorio na sve postavljeno kao problematično. Ne osjeća se krivim. Sutra prijepodne odlučit će se ide li pred istražni sud", rekao je odvjetnik Ivanić pa dodao kako o detaljima ne može govoriti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali sve što se danas čuli, a to je nezakonito pogodovanje, pitanja su bila koncipirana oko toga, odgovori kratki i jasni", rekao je i kazao kako nema osnove da bi Darinko bio kriv za bilo što.

Dumbović i sin stigli u USKOK

20.24 - Darinko Dumbović i njegov sin stigli su u USKOK na ispitivanje. Svi bi trebali biti ispitani već večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cure detalji Dumbovićeva uhićenja

19.59 - Jutarnji list doznaje kako je razlog za uhićenje navodna zloporaba u koje se Dumbović upleo dok je bio gradonačelnik Petrinje jer je objeručke profitirala tvrtka njegova sina, kojoj je navodno omogućio unosne poslove na gradskim objektima.

Sumnja se da su tvrtke Dobrečevića, Norkovića i Zagorca preko javne nabave bile paravan za unosne višemilijunske poslove koje je zapravo odrađivala tvrtka Titan Commerce, u vlasništvu Darka Dumbovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE.

Image
PETRINJA KAO BANKOMAT /

Cure detalji Dumbovićeva uhićenja i razlozi zašto mu je USKOK pokucao na vrata: Novac 'dijelili' i na dječjem igralištu?

Image
PETRINJA KAO BANKOMAT /

Cure detalji Dumbovićeva uhićenja i razlozi zašto mu je USKOK pokucao na vrata: Novac 'dijelili' i na dječjem igralištu?

Dumbović i sin uskoro dolaze u USKOK

19.38 - Očekuje se dolazak Dumbovića i njegova sina na ispitivanje u USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dumbović je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu

19.24 - Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes za N1 je komentirala uhićenje svojeg prethodnika Darinka Dumbovića. Jedna od ovrha koja je stigla i, kako navodi Komes, "ispala iz ormara poput kostura", je ona za uklanjanje oštećenog objekta u naselju u blizini Petrinje, u iznosu od 324,000 kuna.

"To je prema svim tržišnim cijenama precijenjeno", rekla je pa dodala: "Gradonačelnik je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Punatu prodao za sitan novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dumbović i sin na putu za Zagreb

18.03 - N1 doznaje kako su Darinko Dumbović i njegov sin na putu za Zagreb. Prvo odlaze u Oranice pa u sjedište USKOK-a u Vlaškoj, gdje će započeti ispitivanja u večernjim satima.

S Dumbovićem i sinom 'pala' trojica direktora s petrinjskog područja?

17.52 - RTL.hr neslužbeno doznaje kako je pet osoba obuhvaćeno istragom u kojoj su uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko. Iako identiteti ostale trojice nisu poznati, neslužbeno se doznaje kako je riječ o direktorima tvrtki s petrinjskog područja za koje postoji sumnja da su bili paravan za poslove koje je obavljala tvrtka Darka Dumbovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dumbovićev odvjetnik: Pripremamo aktivnu obranu

15.50 Nakon privođenja obratio se Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić koji je kazao kako pripremaju aktivnu obranu. "Gospodina Dumbovića se tereti za nezakonito pogodovanje u periodu kada je bio gradonačelnik, od 2019. do 2021. godine", rekao je Ivaniš i dodao da se njegov klijent trenutno nalazi u policiji i da pretpostavlja da će danas popodne ili navečer biti prebačen u Zagreb, a sutra saslušan na USKOK-u.

"Bivši gradonačelnik je bio iznenađen pretragom njegove kuće, kvalitetno je obavljao svoj gradonačelnički posao i bio dostupan svima. Ovo danas je bilo šokantno, kada su došli istražitelji i krenuli u pretragu. Držimo da neće pronaći ništa i upravo zbog toga će obrana biti aktivna. Svi ti poslovi za koje se kaže da je nezakonito pogodovanje su dodijeljivani kroz javni natječaj kroz koji se ne može samo tako pogodovati", rekao je Dumbović i kazao kako ne vidi opravdanu sumnju za kazneno djelo. Smatra kako "kombinacije tko bi bio podizvođač kome uređuje Zakon o obveznim odnosima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Ivanić kazao je kako vjeruje da će njegovog klijenta odvesti u Zagreb gdje će sutra biti ispitan pred USKOK-om

Opširnije pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriven Dumbovićev fetiš - skupe jakne

14.55 - U akciji policije i USKOK-a jutros je uhićen bivši petrinjski gradonačelnik iz redova Reformista, Darinko Dumbović, čiji su lik i djelo posljednjih mjeseci bili poprilično kontroverzni zbog raznih sumnjivih poslova koje je kao gradonačelnik Petrinje radio.

Osim što je očito gajio veliku ljubav prema svojoj obitelji, toliku da im je namjestio poslove zbog čega ga je na koncu uhvatio i USKOK, Dumbović je imao još jednu veliku ljubav - onu prema skupim krpicama, odnosno jaknama koje je volio nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratila se gradonačelnica Petrinje

14.35 Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes izjavila je u utorak da ju ne iznenađuje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića, istaknuvši da su gradski vijećnici HDZ-a neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale."Kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom, i osobno sam ukazivala na nepravilnosti u povodu sukoba interesa koje je gradonačelnik imao", rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Komes, komentirajući današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Darka Dumbovića: Nema tu ništa

14.29 - "Moj klijent je optužen za nezakonito pogodovanje. Sad su predani pritvorskom nadzorniku pa ćemo vidjeti hoće li ići kod suca istrage radi utvrđivanja pritvora", rekao je odvjetnik sina Darinka Dumbovića.

"Nema tu ništa što bi teretilo mog branjenika da bi počinio kazneno djelo", rekao je, dodavši da se Darko Dumbović ne osjeća krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo vjerojatno će ispitivanje biti sutra, najkasnije do 12 sati. Smatram da nema elemenata za određivanje istražnog zatvora", dodao je.

Čovjek koji je digao prijave i tužbe protiv Dumbovića komentirao uhićenje

14.00 - Ivo Vranić iz inicijative branitelja Grada Petrinje poslao je niz kaznenih prijava DORH-u i USKOK-u protiv Darinka Dumbovića. Kako je rekao za 24sata, dobivao je odgovor da su izvidi u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj scenarij nas ne iznenađuje jer smo još prije par godina podnijeli četiri kaznene prijave i dvije tužbe protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje. Sadržaj tih prijava bio je nestanak donacija koje su dolazile iz inozemstva nakon petrinjskog potresa, ali bilo je tu i nedorečenosti oko aglomeracije koja nije završena i tko zna kada će biti završena", rekao je Vranić.

Poručio je kako su se uhićenja trebala i ranije dogoditi te da su dokaze odnijeli u DORH. "Ne možete godinu dana nekoga istraživati i ponavljati 'izvidi su u tijeku'. Kroz tih godinu dana su svi dokazi mogli nestati", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić: 'Osobno sam uvjeren da je nevin'

13:36 - Predsjednik Reformista Radimir Čačić komentirao je za N1 uhićenje svog stranačkog kolege i bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

“Ja sam tako dugo u politici i uopće generalno dovoljno star da me malo toga može iznenaditi. Svi napadi na gospodina Dumbovića kojima smo svjedočili u kampanji su javnosti dobro poznati, ali iz mog iskustva 90 posto pa i više svih napada i praljvština koje se pojavljuju u kampanjama poslije prestaju. Ovdje, što se nas tiče, naš stav je potpuno jasan i nije vezan za ovaj slučaj – nulta tolerancija na korupciju. Mi kao stranka ni na koji način to ne toleriramo i nijedan naš dužnosnik ne može imati podršku ako je na bilo kakav način kriv za koruptivna djela”, rekao je Čačić te dodao kako se nada da će 'sve to skupa pasti u vodu', ali i da Dumbović mora odgovarati ako se dokaže da je kriv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam, osobno sam duboko uvjeren da je nevin, ali to što sam ja uvjeren nije ni na koji način mjerodavno”, rekao je Čačić.

Dumbovićevi susjedi: 'Izgubili smo svaku nadu'

13:30 - Dumbovićevo uhićenje promatraju i susjedi. Neki od njih komentiraju da su 'izgubili svaku nadu', a jedna umirovljenica izjavila je da kontejner, u kojem je smještena nakon petrinjskog potresa, nije dobila od grada ni države već anonimna donacija.

Više o reakcijama susjeda pročitajte ovdje.

Dumbovića prevoze u Uskok

13.22 - Nakon pretrage kuće i vozila, policajci su iznijeli dokaze i Dumbovića izveli sa stražnje strane kuće. Dumbović će sada biti prevezen u Uskok, javlja Jutarnji list. "Je li gotovo? Možemo li gore?", upitao je Dumbović istražitelje tijekom pretrage auta.

Čačić komentirao uhićenje svog stranačkog kolege

13.08 - "Malo toga me može iznenaditi. Svi napadi na Dumbovića tijekom kampanje su svima dobro poznati. Prema mom iskustvu, 90 posto svih prljavština tijekom kampanje, prođu nakon kampanje. Naš stav je jasan i nije vezan za ovaj slučaj. Nulta stopa na korupcija. Mi kao stranka to ne toleriramo. Nijedan naš zastupnik ne može imati bilo kakavu našu podršku, ako je kriv za bilo kakva koruptivna djela. U ovom slučaju sam osobno uvjereni iksreno se nadam da će to sve pasti u vodu. Međutim, bez obzira na presumpciju nevinosti, ako je Dumbović kriv za ono što mu se dokaže, on mora odgovarati, komentirao je predsjednik Reformista, Radimir Čačić.

"Moje spoznaje o tome su jednake kao i kod svakog prosječnog građanina koji prati informacije. Uvjeren sam da je on nevin, ali to što sam ja uvjeren ništa ne znači. Već sam rekao, nijedan naš član bit će sankcioniran ako ima presude, pogotovo ako se radi o korupciji, što je posebno osjetljiv slučaj, jer se radi o državnom novcu. mi već dvije i pol godine imamo prijedlog da ovakve stvari i presude ne traju po 12, 13, 15 godina, nego da se zbog javnog interesa i društvenog značaja, ovakve stvari procesuiraju u postupcima koji bi trebali završiti u maksimalno tri godine, a poželjno unutar šest mjeseci. Naš je zahtjev da Vrhovni sud u kaznenim postupcima nema pravo vraćati beskonačno puta postupak i time otežavati pravorijek", dodao je Čačić.

Uskoro izjava gradonačelnice Petrinje

13.03 - Gradonačelnica Petrinje, Magdalena Komes (HDZ) dat će izjavu za medije oko 14.30.

Prvi susjed: Selo uvijek priča, sad ćemo vidjeti je li to to

12.58 - "Ništa, izvršili su pretres. Uzeli su ono što su trebali uzeti, sve je potpisano. On je otpraćen prije pet minuta. Ne znam kako se on osjeća, stavite se u njegovu kožu. Osjeća se kao i svaki čovjek koji je u toj situaciji. Nije mu do smijeha, do šale, ali stoički to podnosi. Ja sam svjedok, a selo uvijek priča. Sad će se vidjeti je li to to", rekao je za N1 Branko Vidović, prvi susjed Darinka Dumbovića.

Otkrio je da ga nije pitao je li nevin te da ga je policija odvela na drugu stranu, mimo novinara. "Jedno je biti gradonačelnik, a drugo je biti po sumnjom. Kad je nešto lijepo, onda je lijepo, a ovo je ružno. Sad da ga se navlači i razvlači... Tema je danas on, a ne sin", dodao je. "Iz ovoga će izaći je li kriv ili nije kriv. Ako je kriv, neka mu se sudi, a ako nije neka začepe gubice. Mislim da nije kriv ništa. Uostalo, to se vidi što je po gradu napravio", zaključio je susjed.

Reporter N1 potvrdio je da je Dumbović odveden iz kuće na sporedni ulaz, dok su kroz glavna vrata izašli policajci s dokazima. Dumbović najprije ide na ispitivanje u USKOK, a potom pred suca istrage koji će odlučiti hoće li ići u istražni zatvor ili neće.

Holy: Naše pravosuđe nije neovisno od politike

12.25 - "Uopće nisam iznenađena, zato što je dosadašnja praksa da je neki bivši moćnik koji je nekada drmao lokalnim krajevima otišao s vlasti tek onda podložan aferama. Zašto ranije nije bilo reakcije? Ovime građani ne mogu imati povjerenja u sustav. Bilo je pitanje tanke većine i gledalo se da se zaštiti one koji su osiguravali većinu. Nemojmo se zavaravati da politika nema upliv u pravosudne procese. Nemojmo se iznenađivati. Iako nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno, ti navodi su bili u medijima i dok je on debelo jašio u Petrinji", prokomentirala je uhićenje Mirela Holy za N1 te dodala da su DORH i USKOK na daljinskom upravljaču Vlade.

Dumbović izašao s istražiteljima iz kuće, pretresa se automobil

12.06 - Darinko Dumbović je s istražiteljima izašao iz kuće. U tijeku je pretres njegova automobila.

Orešković: HDZ je pustio korupciju s lanca

11.50 - "Ovo uhićenje je jedno u nizu koje pokazuje da u Hrvatskoj ne funkcionira ni sustav prevencije, ni sustav represije. Sjećam ga se iz Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa i ovo je samo još jedna koruptivna nadogradnja. Kad to imate, onda institucije slabe, a HDZ je korupciju pustio s lanca", poručila je u Saboru Dalija Orešković.

"Iza lokalnih šerifa uvijek ima nekakvih priča. Nadam se da će USKOK prikupiti sve dokaze i da će sve biti kvalitetno obavljeno, a ne da gledamo spektakularna uhićenja. Nema te stranke i te organizacije koja bi trebala braniti nekoga ako je bilo riječi o pogodovanju, poručio je Steven Bartulica.

Grmoja: Politički moćnici su u zatvoru tek kad izgube na izborima

11.42 - "Ono što je problematično u Hrvatskoj je to da politički moćnici odlaze u zatvor nakon što izgube na izborima. Nama su potrebne institucije koje će procesuirati moćnike dok su na vlasti. Evo, vidimo da je Dumbović mogao što je htio dok je bio na vlasti uz podršku HDZ-a. Institucije u Hrvatskoj nisu neovisne, a to će se promijeniti tek kad promijenimo nomenklaturu i skinemo HDZ s vlasti", komentirao je u Saboru Nikola Grmoja.

Tko je Darinko Dumbović?

11.30 - Kontroverze oko bivšeg petrinjskog gradonačelnika provlače se već mjesecima, a sve je krenulo nakon strašnog potresa koji je pogodio grad Petrinju, a nakon kojeg su se počele otkrivati razne zavrzlame i u najmanju ruku čudni poslovi bivšeg gradonačelnika.

Objavljena snimka uhićenja Darka Dumbovića

11.25 - HRT je objavio snimku uhićenja sina petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Neslužbeno: Sporni radovi na školskom igralištu

11.19 - Index piše da se otac i sin Dumbović, prema neslužbenim informacijama, terete zbog pogodovanja na radovima na sportskom i dječjem igralištu.

Naručitelj oba posla bio je Grad Petrinja dok je na čelu bio Darinko Dumbović, a posao je dobila tvrtka njegova sina Darka.

Policija i USKOK pretražuju i drugu kuću Dumbovićevih

11.14 - Policija i USKOK pretražuju i drugu kuću u vlasništvu obitelji Dumbović u Petrinji, javlja HRT. 

Odvjetnik: Oni se neće braniti šutnjom

11.03 - "Obrana jednog i drugog će biti aktivna i ove sumnje smatramo potpuno neosnovanima", rekao je odvjetnik obitelji Dumbović i objasnio da to znači kako se oni neće braniti šutnjom.

"Tu je sad upitno što sve od dokaznih radnju USKOK misli provoditi, današnji dan bit će potrošen na pretrage domova, poslovnih prostora, automobila i traženje dokaza koji potvrđuju ovu sumnju da je nastalo kazneno djelo", dodao je Dražen Ivanić.

Što zasad znamo o slučaju?

10.50 - Žestoko je u Petrinji, policija je upala u više kuća, ne samo onu uhićenog bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića. Pregled čitavog ovog slučaja pročitajte OVDJE.

Kekin: Više nitko nije začuđen, uhićenja su kao vremenska prognoza

10.42 - Uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika komentirali su za N1 u Hrvatskom saboru.

"Nitko više nije začuđen. To je priča koja se ponavlja iz dana u dan. To je nama vijest kao vremenska prognoza, da je negdje uhićen neki korumpirani HDZ-ovac. On je reformist, to su te reforme. Svaki dan o tome slušamo, ne mogu reći da sam iznenađena", rekla je saborska zastupnica Zeleno-lijeve koalicije, Ivana Kekin.

"Svakoga tko se ogriješio o zakon treba sankcionirati, o tome nema dvojbe. Često imamo spektakularne akcije uhićenja i to kod ljudi stvara dojam da se nešto događa, a kasnije to završava oslobađajućom presudom", rekao je šef SDP-a, Peđa Grbin.

Image
Foto: Edina Zuko/Pixsell

Ispred kuce bivseg gradonacelnika Darinka Dumbovica parkirano je nekoliko policijskih vozila.

Image

Dumbović će danas biti predan u pritvor

10.38 - Nakon informacije da je bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen u utorak ujutro Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti. "Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost. Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić. Prema pisanu medija Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Dumbovićev odvjetnik: Optužen je za pogodovanje sinovoj tvrtki

10.25 - "Optužen je za pogodovanje sinovoj tvrtki. Uhićen je on i za sada Darko (Dumbovićev sin, op.a.), ne znam je li još netko uhićen. To je jedna opća optužnica zbog pogodovanja, u tijeku su istražne radnje. Upravo je u tijeku pretraga njegovog doma, a pretražuje se i Darkov dom. Oni će danas biti prepraćeni u PU Sisak, nakon toga vjerojatno u Zagreb. Očekujem da će sutra biti saslušanje na Uskoku u Zagrebu", rekao je za Index Dražen Ivanić, Dumobovićev odvjetnik.

"Gospodinu Dumboviću se stavlja na teret da je pogodovao svom sinu Darku Dumboviću u vrijeme dok je bio gradonačelnik grada Petrinje. Ne mogu sada ulaziti u detalje, ali smisao bi bio da je on na određeni način pomagao da tvrtka njegovoga sina dobije nekakve unosne poslove od grada Petrinje", rekao je za Hrvatski radio odvjetnik.

Zašto je uhićen Dumbović

10.12 - Prema pisanu medija Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

24sata piše da je još u kolovozu prošle godine se doznalo da istražitelji po nalogu USKOK-a provjeravaju petrinjsku gradsku upravu, odnosno to kome je Dumbović kao gradonačelnik dijelio novac prikupljen donacijama za obnovu. Pod povećalom je bila i tvrtka Titan Commerce, u vlasništvu Dumbovićeva sina Darka. Ta je tvrtka često surađivala s Gradom i gradskim tvrtkama. Navodno je tijekom 2021. tri puta direktnom pogodbom od Grada dobila dva milijuna kuna vrijedne poslove. Dumbović je prije šest godina tvrtki prodao i gradsko zemljište te maknuo zabilježbu da se ono mora vratiti Gradu ako tvrtka ne započne djelatnost u roku od dvije godine. Bivši je gradonačelnik sve demantirao, no zna se da je direktno imenovao direktore gradskih tvrtki koji su od Titan Commercea naručivali poslove.

USKOK: Nakon ispitivanja donijet ćemo odluku o daljnjem postupanju

10.11 ''Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom. Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost'', priopćili su iz USKOK-a.

Policija: Sumnja se na kazneno djelo protiv službene dužnosti

10.10 O svemu se oglasila i policija: "Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", priopćili su.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo