Play ponuda

USKOK NEĆE GONITI BIVŠEG DOMINISTRA HRVATSKIH BRANITELJA: / Poticao je na provalu u prazan državni stan, ali to nije nedjelo za progon

Image
Foto: Ivica Galović / PIXSELL

'Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti', izvijestio je USKOK

27.3.2019.
15:28
Ivica Galović / PIXSELL
Play ponuda

Uskok je u srijedu izvijestio da "na temelju rezultata provedenih izvida" nije utvrđena sumnja bi pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić ili koja druga službena osoba u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje "počinila kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti".

"Nakon medijskih objava o tome da je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić radi rješavanja stambenog problema Marija Vrbanića, istoga putem poruka u Viber aplikaciji obavijestio da je molio državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara da Mariu Vrbaniću omogući provalu u neki od praznih državnih stanova te da na to zažmiri, provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba. Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", izvijestio je Uskok.

Image
RAZRIJEŠEN POMOĆNIK MINISTRA BRANITELJA: /

Odlazi nakon što je Telegram objavio SMS poruke; 'Provali u stan, mi ćemo zažmiriti'

Image
RAZRIJEŠEN POMOĆNIK MINISTRA BRANITELJA: /

Odlazi nakon što je Telegram objavio SMS poruke; 'Provali u stan, mi ćemo zažmiriti'

'Napravio je propust u najboljoj namjeri'

Križića je Vlada u siječnju na osobni zahtjev razriješila dužnosti, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je prokomentirao da je Križić napravio propust u najboljoj namjeri. Razriješen je nakon što je Telegram objavio njegove SMS poruke u kojima on 49-godišnjem hrvatskom branitelju Mariju Vrbaniću, koji ga moli da mu riješi stambeno pitanje, sugerira da "provali u stan, a mi ćemo zažmiriti".

Telegram je objavio članak u kojem se kaže da im je Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu i tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

Državnom tajniku rekao da 'malo okrene glavu'

Tvrdio je i kako je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da "malo okrene glavu" i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

"Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Play ponuda
Play ponuda