SPLITSKI LIJEČNIK OSUMNJIČEN DA JE PRIMIO 3000 EURA MITA PUŠTEN NA SLOBODU: / Prijavljena i supruga preminulog pacijenta

Liječnik za kojeg Ljubica Adžaip iz Dicma tvrdi da mu je dala 3000 eura radi operacije srca njenog supruga, a koji je na kraju ipak preminuo, je uhićen

30.11.2018.
16:37
AFP / Nova TV
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Liječnik splitskog KBC-a koji se dovodi u vezu sa primanjem mita, kako bi obavio operativni zahvat nad teško oboljelim muškarcem danas je uhićen, a policija je obavila pretragu njegovog stana, automobila i ambulante. Službeno je to u petak poslijepodne potvrdila Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela Primanje mita", stoji u priopćenju.

Pušten na slobodu

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnjak, otkrila je policija.

"Protiv 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 293. st. 2. Kaznenog zakona RH i danas je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“ iz članka 294.st.2. Kaznenog zakona RH", stoji u priopćenju policije.

Nakon ispitivanja policija je 50-godišnjeg liječnika pustila na slobodu.

Tragedija pacijenta iz Dicma

Podsjetimo, uhićenje je uslijedilo nakon što je LjubicaAdžaip iz Dicma, supruga preminulog pacijenta, priču o tragediji koju je prošla, ispričala u javnosti.

Adžaip je ispričala kako je kardiokirurgu u ured donijela 3000 eura kako bi spasila supruga.

Naime, nesretnoj Ljubici rekli su da, ako ne potplati splitskog kirurga s 3000 eura, njezin suprug neće doći na red na operaciju srca o kojoj mu je ovisio život. Ljubica je tako i učinila i to nakon što joj je liječnik rekao da joj suprug Ivica bez operacije neće još dugo živjeti.

Ivičin život nažalost, neovisno o svemu, nije spašen, pa su Ljubica i rođakinja tražile nazad novac od kirurga te pritom sve snimile.

Na snimci se čuje kako liječnik kaže da vraćanje novca “uopće nije upitno”. S njim su se potom ponovno našle na parkiralištu u Dugopolju gdje im je liječnik novac vratio.

Oglasio se i Kujundžić

Ministar zdravstva MilanKujundžić u petak je najoštrije osudio slučaj splitskog kardiokirurga koji je primio mito i poručio da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu o kojem su ovih dana izvijestili mediji.

"Upoznat sam s tim slučajem i najstrože ga osuđujem, te sam u tom smislu kontaktirao upravu bolnice u Splitu", rekao je ministar u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Dodao je da se s tim u vezi danas sastaje stručno povjerenstvo u splitskoj bolnici.

"Ja u Split u ponedjeljak šaljem inspekciju Ministarstva, ojačanu neutralnim kardiokirurzima i kardiolozima, kako bi se vidjelo je li bilo i stručnoga propusta. Ako je bilo propusta, za najstrožu je osudu", rekao je ministar.

No, odbio je prejudicirati čeka li splitskog kardiokirurga otkaz.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali