POČINJENA 32 KAZNENA DJELA

U ZAGREBU KRALI LJUDIMA NOVAČNIKE I MOBITELE: Pitali bi ih za smjer kako bi im skrenuli pozornost

Najčešće bi oštećene osobe upitali za smjer ili upute kako doći do određenog mjesta kako bi im skrenuli pozornost te ukrali osobne stvari

Policijski službenici uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvije ženske osobe starosti 20 i 19 godina te nad jednom maloljetnom osobom zbog sumnje u počinjenje 32 kaznena djela.

Sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. te tijekom veljače i ožujka 2021. godine u različitim kombinacijama na području Novog Zagreba prilazili osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradama, svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima te tako dali priliku jednom od osumnjičenih da ukrade novčanik, mobitel ili neke druge vrijednosne stvari.

OPREZNO S NOVCEM: Netko je ostavio krivotvorenu ‘pedeseticu’ u trgovini; Policija izdala posebno upozorenje

Najčešće bi oštećene osobe upitali za smjer

Od 25 pokušaja krađe, uspjeli su 23 puta, a dva puta su bili primijećeni od strane građana ili svojih meta, što ih je navelo da od krađe odustanu u tom trenutku. Tijekom jedne krađe prerezali su remenje torbice kako bi je otuđili. Novac bi obično zadržali, a novčanike bacili nakon krađe. Sedam puta su čak i koristili kartice iz novčanika kako bi podigli novac na bankomatima, u čemu nisu svaki put uspijevali.

Tijekom krađe, najčešće bi oštećene osobe upitali za smjer ili upute kako doći do određenog mjesta kako bi im skrenuli pozornost te ukrali osobne stvari. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35 320 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

LAŽIRALI NESREĆE I IZVLAČILI NOVAC OD OSIGURANJA: Njih 145 priznalo krivnju i nagodilo se; Šteta je 2 milijuna kn

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr