CRNA SUBOTA NA MORU / Troje ljudi utopilo se unutar svega nekoliko sati: Među njima su fratar i dugogodišnji ronilac

Fratar je svakoga jutra odlazio na kupanje na plaži kod rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju

10.7.2021.
16:10
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Danas su se čak tri osobe utopile na Jadranu unutar samo nekoliko sati, među kojima je jedan stariji muškarac u Rovinju i jedan u Vranjicu, dok je u Nacionalnom parku Krka pronađeno tijelo ženske osobe.

Tijelo pronađeno oko 8:38 sati na plaži kod rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciji "Dr. Martin Horvat" identificirano je kao tijelo 74-godišnjeg fratra Marijana Glamočaka koji je svakoga jutra odlazio na kupanje, neslužbeno doznaje Glas Istre.

Tijelo žene pronađeno je na području Piska, plaži koju koristi lokalno stanovništvo u Nacionalnom parku Krka, ali zasad nisu poznati okolnosti utapljanja.

Poginuo i dugogodišnji ronilac

Dugogodišnji ronilac i počasni član svih ronilačkih klubova županije (72) umro je nešto prije 11 sati prilikom sudjelovanja u ekološkoj akciji čišćenja podmorja i kopna u Vranjicu. Akcija je odmah prekinuta, a održavala se u organizaciji Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti". Čišćenje je započelo u 8 sati na južnom području Vranjičke rive, ispred Brodoremonta, a trebalo je trajati sve do podneva. 

U njoj je sudjelovao Ronilački ekološki klub Solin, Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice, pokret "Exticion Rebbellion", te inicijative "Čisteći medvjedići" i Extreme Enduro klub Solin. Svoj obol akciji dali su i mještani Vranjica koji su roniocima ustupili svojih pet brodica.

Kako je Hini objasnila Marijana Grubić iz Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti", odlučili su se na čišćenje podmorja i kopna nakon što su vidjeli snimke podmorja koje su ih šokirale jer ta se mjesta nisu godinama čistila, pa se u moru nakupilo dosta smeća koje se s vremenom uglavnom odbacivalo s brodica.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen