BIO JE POTHLAĐEN

RIBIČ UPAO U DRAVU I NESTAO: HGSS i policija ga našli nakon dva dana; Grčevito se držao za granu

Nakon što je u ponedjeljak upao u Dravu, 65-godišnjeg ribiča su pripadnici HGSS-a i policije pronašli tek u srijedu, a sada su objavili detalje potrage

Policijska uprava Osječko-baranjska u četvrtak je izvijestila o uspješnom pronalasku i spašavanju 65-godišnjeg ribiča koji je u ponedjeljak upao u Dravu kod mjesta Gat. On je pronađen tek drugog dana potrage kako se grčevito drži za granu na vrlo nepristupačnom terenu. Hrvatska gorska služba spašavanja u petak je detaljno opisala akciju i spašavanje, koje je započelo u utorak dojavom njegove supruge, zabrinute što se večer prije nije vratio iz ribolova.

Tražili i signal njegova mobitela

Na teren je odmah krenulo pet spasilaca i tim sa psom tragačem. Uskoro su se potrazi priključili i djelatnici Policijske postaje Belišće te interventne policije, ali i prijatelji te poznanici nestalog ribiča. Prvog dana, potragu koja je trajala do dva sata ujutro otežavali su kiša i hladno vrijeme, no spasioci su već u sedam sati krenuli dalje, piše SiB.

Pretraživali su teško prohodne i pretežno močvarne terene, rukavce, kanale i Bare u blizini Drave, kao i napuštene objekte, točke privlačenja i nepristupačne terene na obali. Uz psa tragača, koristili su i dron s termovizijskom kamerom, a policija je za to vrijeme pokušavala odrediti lokaciju nestalog 65-godišnjaka pomoću praćenja signala mobitela.

Grana mu spasila život

Tek drugog dana potrage oko 16:25, pripadnici HGSS-a i interventne policije pronašli su ribiča u vodi uz strmu obalu Drave kako se drži za granu. Sam nije mogao izaći iz rijeke pa su ga izvukla dvojica spasilaca. Potom su ga zbrinuli i odvezli u KBC Osijek gdje je zadržan na liječenju zbog pothlađenosti. Drugih ozljeda nije imao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr