Play ponuda

Prijatelji s rođendana odjurili u smrt

shimmer fallback

'Ne vjerujemo da ga više nema. Tomislav je bio izuzetan dečko, svi su ga voljeli.

16.1.2011.
11:02
Play ponuda

Život je izgubio i 24-godišnji Danijel Maričković, a teško su ozlijeđeni njegov brat Mario (19), Nikola Huzjak (19) i Hrvoje Hažek Hazli.

Mario Maričković i Hazli prevezeni su u sisačku bolnicu, a Huzjak na KBC Rebro.

Mladići su slavili rođendan Danijela Maričkovića, koji je 12. siječnja napunio 24 godine. Slavlje je bilo u obiteljskoj kući u Pokupskoj Slatini. U ponoćnu vožnju pet sudionika proslave, među kojima je bio i slavljenik, krenulo je od kuće kako bi gošći pokazalo put prema njenoj kući u Velikoj Gorici.

Vozač Nikola Huzjak očito je pritisnuo gas do daske u krivini, izgubio nadzor nad Dodgem, sletio s ceste te okrznuo novinski kiosk i potom lijevim kotačem udario u stube koje vode prema spomeniku. Vozilo je doslovce uzletjelo, preskočilo klupu u parku i potom se zabilo u obližnji spomenik hrvatskim braniteljima. Na mjestu su poginuli Danijel i Tomislav. Vozaču su izmjerena 0,64 promila alkohola, pišu 24sata.

Krv satima kapala iz auta

"Ovo je strašna nesreća. Mi smo došli po ostatke automobila u 5.30 sati kako bismo ga odvezli na naš deponij, a krv je još satima kapala iz auta", rekla je vlasnica deponija u Črnkovcu, koja je poznavala Tomislava Riđanca.

Rekla je da je u nesreći prije sedam godina život izgubio i otac Mladen. Tomislavovi prijatelji kažu zbog toga da majka Višnja Tomislavu nije dopuštala da vozi auto. Strahovala je da i on ne pogine, a snašlo ju je upravo ono čega se najviše bojala.

Tomislav je bio odličan student na Agronomskom fakultetu, a do završetka su mu bila ostala samo tri ispita.

Vezani članak:

arti-201101150063006

Play ponuda
Play ponuda