banner

BUDITE OPREZNI!

PREVARANTI SVUDA OKO NAS: Ukrali joj osobne podatke i nabili telefonski račun od 9.900 kuna

Žena sa šireg varaždinskog područja policiji je prijavila prevaru. Netko je na njeno ime s telekomunikacijskom tvrtkom sklopio ugovor i napravio veliki račun. Prevaru je prijavila i 42-godišnjakinja kojoj je netko provalio u mail i promijenio lozinku.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su prijavu 58-godišnjakinje da je nepoznati počinitelj sklopio pretplatnički ugovor s jednim telekomunikacijskim operaterom, iskoristivši njezine osobne podatke.

Traga se za prevarantom

S tako sklopljenim ugovorom koristio se telekomunikacijskim uslugama u vrijednosti od oko 9.900 kuna, navodi se u priopćenju varaždinske policije.

Policija nastoji ući u trg počinitelju ovog kaznenog djela.

Provalili joj u mail i u njeno ime tražili pomoć

Policijski službenici PU varaždinske zaprimili su i prijavu 42-godišnjakinje da je nepoznati počinitelj neovlašteno pristupio korisničkom računu elektroničke pošte, kojom se služi oštećena, te joj promijenio zaporku za pristupanje navedenom računu. Nakon toga je nepoznati počinitelj na više elektroničkih adresa pronađenih u imeniku poslao mailove u kojima je, lažno se predstavljajući, tražio pomoć u smislu novčane uplate od 1.200 eura putem međunarodnog poduzeća koje daje usluge prijenosa novca u Tursku.

PRIČA ZA FILMSKI SCENARIJ Telefonski poziv koji u trenu promijeni sve u životu

PREVARIO STOTINE SLAVONACA: “Obeća posao, uzme novac i nestane”

UHIĆENI KRIMINALCI: Vrlo sofisticiranom prevarom htjeli izvući tri milijuna kuna

Povratak na Net.hr