Play ponuda

POTPUNO IZGUBIO KOMPAS: / Policajci htjeli privesti Ličanina jer je vozio pijan, a on ih udario u lice

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Okrivljenik se tijekom ispitivanja branio da mu nije bila namjera udariti policajce i pobjeći, već da je bio pod utjecajem alkohola

31.3.2020.
14:51
Ilustracija/Shutterstock
Play ponuda

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjeg Brinjanina jer je udario dvoje policijskih službenika tijekom privođenja te se potom dao u bijeg, javlja KAportal. Incident se dogodio tijekom poslijepodnevnih sati u prosincu prošle godine u Brinju u blizini zgrade Vatrogasnog doma.

Okrivljenik se tijekom ispitivanja branio da mu nije bila namjera udariti policajce i pobjeći, već da je bio pod utjecajem alkohola. Kazao je da policijske službenike poznaje još od prije i da je s njima u dobrim odnosima. Na ispitivanju je policijska službenica rekla da je intervenirala zbog toga što je muškarac napravio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kada su ga policajka i njezin kolega policajac zamijetili, zaustavili su ga i priopćili mu da će ga privesti u policijsku postaju, piše KAportal.

Image
PIJANI NASILNIK UDARIO POLICAJCA: /

Opirao se uhićenju nakon intervencije zbog obiteljskog nasilja

Image
PIJANI NASILNIK UDARIO POLICAJCA: /

Opirao se uhićenju nakon intervencije zbog obiteljskog nasilja

Udario policajce

Muškarac se opirao njihovoj zapovijedi da sjedne u policijsko vozilo te je "učinio pokret u namjeri bijega". Policijska službenica ga je tada uhvatila za lijevu ruku, a njezin kolega za desnu ruku. Okrivljeni se istrgnuo pa nju udario u glavu u predjelu lica, a potom je njezinog kolegu laktom udario u predio glave. Policajka je zadobila ozljede kontuzije lijevog obraza te površinske rane petog prsta desne ruke, a njezin kolega površinsku ozljedu gornje usne.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Nedvojbeno proizlazi da je postupajući s namjerom da silom spriječi službene osobe u obavljanju službene radnje, koje su u okviru njihovih ovlasti, poduzeo radnju koja prostorno i vremenski neposredno prethodi ostvarenju bića kaznenog djela, a kaznenim djelom je službenim osobama nanesena tjelesna ozljeda, čime je ostvario sva obilježja inkriminiranog kaznenog djela i to upravo na način kako mu je to stavljeno na teret ovom optužnicom", zaključak je tužitelja.

Play ponuda
Play ponuda