POLICIJSKO OSIGURANJE U SPLITSKOM KBC-U: / Pred sobama 'krimosa' koji su sudjelovali u pucnjavi u Kaštelu stražare policajci

U utorak je preko noći zapaljeno Čabrajino vozilo u Kaštelima pa je nastala prava uzbuna jer su bolnicu opkolila četiri policijska automobila

19.6.2020.
14:42
Pixsell

U KBC-u Split osim što se nadzire tko ulazi u bolnicu zbog opasnosti zaraze koronavirusom, ovog tjedna tamo je i druga linija osiguranja. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, riječ je o policijskim službenicima koji čuvaju sobe u kojima leže 29-godišnji Jozo Čabraja i 33-godišnji Jakov Šimić koji su ranjeni u nedjelju navečer tijekom pucnjave u Kaštel Kambelovcu. Pacijent iz prvog kata bolnice prepričao je što se tamo događalo od ponedjeljka do danas jer on je bio osobni svjedok tih zbivanja.

"Odmah prvi dan nakon pucnjave u prizemlju su ispred vrata bili jedan mladi policajac i mlada policajka druge plave kose, nisu se micali od sobe. Čim sam izašao iz lifta vidio sam ih. Tamo vam je smješten taj Čabraja. Policajci su otišli na pauzu samo kad je došao jedan ozbiljniji gospodin s rokovnikom u ruci. Vjerojatno policajac u civilu koji se zadržao unutra više od sat vremena. Sve mi je to kazala gospođa koja je na istom odjelu, ali može šetati na štakama pa se sretnemo ispred bolnice kad meni dođe žena", ispričao je pacijent Slobodnoj Dalmaciji.

'NE ZNAMO ŠTO SE DOGAĐA, U PANICI SMO…': U pucnjavi u Kaštelima jedan muškarac je ubijen, a dvojica su ranjena. Priveli troje ljudi

Bolnica opkoljena policijskim autima

U utorak je preko noći zapaljeno Čabrajino vozilo u Kaštelima pa je nastala prava uzbuna jer su bolnicu opkolila četiri policijska automobila.

"Možda ih je bilo još u neoznačenim automobilima, ali tko će ga znati. Ja sam sa ženom sjeo popit kavu u kafiću nasuprot ulaza, a ispred bolnice je bilo toliko policijskih vozila da sam pomislio da dolazi premijer. Vidio sam kako su neki policajci ostali u vozilima ispred, dok su se drugi rasporedili po bolnici. Onda sam kasnije čuo da mu je zapaljen automobil, što je izgleda shvaćeno kao prijetnja i od strane policije. Onaj drugi ranjeni je na drugom katu na kirurgiji. Kasnije su ih stalno čuvali sve muški policajci", ispričao je sugovornik Slobodne Dalmacije.

Na fotografijama koje je novinarima poslao vidi se kako Čabraju jedan policajac čuva ispred vrata bolničke sobe, a drugi se nalazi na balkonu. Tako ne postoji pristup ni s jedne strane. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, u srijed poslijepodne kod Joze Čabraje su ponovno bila dva inspektora u civilu te su uzeli njegovu izjavu. Njegovi supruga i brat koji su mu došli u posjetu su u sobu ušli nakon stroge kontrole.

Podsjetimo, Čabraja je pogođen u prva, lijevu natkoljenicu i u lijevi dio leđa dok je Šimić pogođen u abdomen. Jakov Šimić je za sada osumnjičen za pokušaj ubojstva Čabraje te za teško ubojstvo Marija Boljata.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali