RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U METROPOLI / Vodili su ga madam Diana i policiji odavno znani Švabo: Objavljivali su primamljive oglase s vrućim fotkama

S mušterijama je mjesto, vrijeme i cijenu željene usluge dogovarala 'madam Diana' dok je Švabo bio zadužen za unajmljivanje stanova i apartmana u Zagrebu gdje se odvijao 'tihi obrt'

30.9.2021.
18:21
Ilustracija: Shutterstock

Zagrebačka policija razbila je lanac prostitucije u glavnome gradu koji se krio iza primamljivih oglasa s vrućim fotografijama koji su se od kraja srpnja ove godine pojavljivali u domaćem oglasnom prostoru. Jutarnji list piše da je iza tih oglasa stajao stari znanac policije, 51-godišnji Zoran Vučur Simon zvani Švabo, a pomagala mu je 30-godišnja Diana K.. Oni su 'tihi obrt' proširili na više stanova u Zagrebu.

Policija ih je u suradnji s PNUSKOK-om ulovila nakon što su 'upali' pod mjere. Dvoje svodnika navodno su pod svojim okriljem imali pet prostitutki u dobi od 29 do 42 godine - po dvije iz Hrvatske i BiH te jednu iz Srbije, koje su namamili u posao obećanjem dobre i brze zarade.

'Švabo' je bio i u razbijenom lancu krijumčara ljudi

Osumnjičeni su se koristili s više telefona i telefonskih kartica raznih operatera čije su broje ve navodili u oglasima. Posao je neometano tekao i cvao dva mjeseca, a na pozive mušterija javljala se 'madam Diana' objašnjavajući im uvjete i dogovarajući s njima vrijeme, mjesto i cijenu željene usluge. Stanove i apartmane u kojima se odvijao seks-biznis unajmlivao je Vučur Simon.

Jutarnji list podsjeća da se ime Zorana Vučura Simona spominjalo u javnosti 2009. godine, tijekom međunarodne policijske akcije Tara kada je policija u koordinaciji s USKOK-om razbila četiri skupine krijumčara ljudi, a on je predvodio najveću grupu od dvadesetak švercera. Akcija je obuhvatila 52 osobe za ilegalno prebacivanje najmanje 192 osobe preko državne granice u samo godinu dana. Uglavnom su to bili ljudi s Bliskog i Dalekog istoka, ali i s Kosova i Srbije koji su išli u Austriju. Osumnjičeni su tada uslugu naplaćivali od 500 do 1500 eura, zaradivši tako najmanje 150.000 eura.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali