NOVA PREVARA PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: / Naivna žena povjerovala i ostala bez više tisuća kuna! Policija: 'Ne nasjedajte na ovo!'

Image
Foto: Stephen Frost/Alamy/Profimedia

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare

28.11.2019.
15:20
Stephen Frost/Alamy/Profimedia
Play logo

Umaška je policija 27. studenoga zaprimila prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke koja tvrdi da je prevarena za više tisuća kuna.

Kako stoji u priopćenju PU istarske, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. Uputio ju je da se javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije'

Nakon što je žena kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura, shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti policiji.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo