VESELO DRUŠTVO

NOĆNO SANJKANJE NA SLJEMENU: HGSS spašavao mladića koji se zaletio u drvo

Trojica mladića odlučila su četvrtak navečer sanjkati se po skijaškoj stazi na Sljemenu, no kasnije se pokazalo kako je to loša ideja.

Mladići su se oko ponoći spuštali stazom te je njihova vožnja završila na drvetu s desne strane slalom livade, ispod Erberova puta.

Najgore je prošao vozač sanjki koji je zadobio prijelom desne potkoljenice dok su ostala dva putnika bila neozlijeđena. Mladići nisu imali mobitele kod sebe te se jedan od sudionika pješice popeo do Tomislavca odakle je pozvao Hitnu pomoć nakon čega je otišao po svoj mobitel u automobil.

Akcija završila u 4.10 sati

Unesrećenom mladiću prvi je u pomoć došao jedan od spašavatelja koji živi u blizini. Ostatak ekipe je došao je kasnije te su ga akijom pješice prebacili do dna crvenog spusta gdje ga je u 2.52 sata preuzelo vozilo Hitne pomoć te ga prebacilo u bolnicu Sv. Duh.

HGSS POMAŽE GDJE GOD MOŽE: Prevezli u bolnicu osobu tešku 250 kilograma

Akcija je završena u 4.10 sati kada se šesteročlana spasilačka ekipa Stanice Zagreb vratila u HGSS kućicu na vrh Sljemena.

“S vremenom će ostati samo prisjećanja na veselu avanturu i “lovačke priče” prepričavane u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima u veselom društvu. Ipak, treba razmislit, izvući pouku i biti oprezniji! Ne iskušavati sreću beskonačno jer “Sve je lako kad si mlad”. I NOSITE MOBITELE!!!”, poručuje HGSS.

hgss sljeme spašavanje

Povratak na Net.hr