NEVIĐENI KAOS U MEĐIMURSKOM SELU: / U masovnoj tučnjavi više ozlijeđenih i uhićenih, policija koristila suzavac...

U pomoć policijskoj ophodnji stigli su i službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske

3.5.2021.
16:26
Hrvoje Jelavić/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Parag kod Nedelišća dogodilo se narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opća tučnjava između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka i 28-godišnjaka s jedne strane te drugih za sada neutvrđenih osoba s druge strane, a kojom prilikom su najmanje dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, piše eMedjimurje.

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske. Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima.

Mještani pokušali opkoliti policiju

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike.

Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio suzavac, nakon čega su policijski službenici u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Dosad identificrano šest izgrednika

Također je prilikom postupanja, policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno "jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom", dužine 25cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku. U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju.

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Daljnjim kriminalističkim istraživanjima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana je dosada identificirano šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljanju i dalje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali