Nećete dobiti prekršajnu niti kaznenu prijavu, a možete spriječiti užasne tragedije

Na području Skradina djeca su 1. srpnja na otvorenom prostoru u blizini Lađevaca pronašla neeksplodirano eksplozivno sredstvo i donijeli ga kući o čemu su roditelji odmah obavijestili policiju. Radilo se o ‘zolji’.

Djeca zolju donijela kući

Na području Skradina djeca su 1. srpnja na otvorenom prostoru u blizini Lađevaca pronašla neeksplodirano eksplozivno sredstvo i donijeli ga kući o čemu su roditelji odmah obavijestili policiju. Policijski službenici za protueksplozivnu zaštitu su na mjestu događaja utvrdili da se radi o neeksplodiranom eksplozivnom sredstvu ‘zolji’, koja je na tom području uništena. Ovaj događaj upućuje na činjenicu da još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima, te da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, a posebno u odnosu na djecu.

Nema prekršajne niti kaznene prijave

Još uvijek je u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija kojom je građanima, bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Građane se opominje da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.

Mole se građani da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno građani mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Za predaju nema prekršajne niti kaznene prijave.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr