NIJE RASPRAVNO SPOSOBAN

NAPAD U ZATVORU: Pukanićev ubojica se probudio iz kome, samostalno jede, sjedi i hoda

Ubojici Ive Pukanića i Nike Franića, Robertu Mataniću, zdravstveno se stanje poboljšalo nakon što ga je Dario Šišaković izudarao utegom po glavi, međutim liječnici tvrde kako još nije raspravno sposoban o čemu su izvijestili Općinski sud na kojem Franjićeva obitelj od atentatora traži odštetu od milijun kuna.

Robert Matanić (38), jedan od atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića, kojeg je u zatvoru teško ozlijedio Dario Šišaković (26), probudio se iz kome i počeo je komunicirati s okolinom, piše Večernji list.

Prema liječničkom nalazu, koji je dostavljen Općinskom građanskom sudu, Matanić može samostalno sjediti, jesti zdravom rukom te hodati po sobi uz nadzor fizioterapeuta. “Komunicira, ali nerazgovijetno i to samo na jednostavne upite u smislu da – ne, dobro – loše”, stoji u nalazu u kojem liječnik navodi kako Matanić nije raspravno sposoban. Također je naveo kako ne očekuje poboljšanje njegovih govornih sposobnosti.

Odšteta od milijun kuna

Protiv Matanića se na Općinskom građanskom sudu vodi postupak u kojem udovica, sin i majka ubijenog Nike Franjića traže odštetu od oko milijun kuna.

Inače, Mataniću je nakon napada Šišakovića koji ga je izudarao utegom po glavi, odobren prekid izdržavanja 35-godišnje kazne zatvora.

UTEGOM U GLAVU Roberta Matanića osuđenog za ubojstvo Pukanića i Franića teško ozlijedio drugi zatvorenik

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr