ČUDNA OBRANA / Pod utjecajem alkohola slupao auto svog punca u Petrinji pa otišao kući spavati: 'Nisam ja vozio i ne znam tko je'

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL / Ilustracija

U presudi stoji da je on u rujnu prošle godine oko 18 sati upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,37 promila

24.4.2023.
10:49
Slaven Branislav Babić/PIXSELL / Ilustracija
Play logo

Muškarac (27) je prošle godine mrtav pijan skrivio prometnu nesreću u Petrinju, i to automobilom svoga punca. Izletio je s ceste i otišao kući spavati. Na sudu je rekao da on nije kriv i da nije vozio automobil, piše Danica.

U presudi stoji da je on u rujnu prošle godine oko 18 sati upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,37 promila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim lijevim kotačem udario u rubni kamen te sletio u odvodni kanal nakon čega je udario u prometni znak za označavanje ulice te se nastavio kretati i potom udario u zemljani nasip koji je služio za prelazak željezničke pruge nakon čega se zaustavio.

Image
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA /

Objavljeni detalji teške nesreće u kojoj je poginuo bračni par: Muškarac u autu bio mrtav pijan

Image
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA /

Objavljeni detalji teške nesreće u kojoj je poginuo bračni par: Muškarac u autu bio mrtav pijan

Ničega se ne sjeća...

Kod sebe za vrijeme vožnje nije imao vozaču dozvolu, a nakon prouzročene prometne nesreće napustio je mjesto događaja, a da vlasniku oštećene stvari, Gradu Petrinji, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću", naglasila je prekršajna sutkinja.

Muškarac je tijekom suđenja rekao kako se zapravo ne sjeća cijelog događaja, a ne sjeća se ni što je izjavio policiji poslije nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog dana bio sam na nekom rođendanu, napio sam se i čak pretpostavljam da je možda i netko drugi vozio moj automobil. Naknadno sam pitao te osobe koje su bile na rođendanu je li možda netko vozio moj auto i više njih je reklo da je netko drugi vozio, a ne ja, ali da mi neće reći tko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko su osobe koje mogu potvrditi da nisam ja vozio? Ma, ne želim reći jer ne želim u to nikoga petljati i kad sam razmislio želim prihvatiti krivnju i odgovornost za prekršaje. Ali, ne prihvaćam da kod sebe nisam imao vozačku jer me policajci nisu niti zatekli u vozilu, već kod kuće kako spavam.

Policijski službenici odvezli su me na mjesto događaja i nisam bio uzeo nikakve dokumente. Šogor mi je donio osobnu iskaznicu, a policajci su rekli da ne treba vozačka dozvola na uvid", rekao je 27-godišnjak u svojoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja muškarca proglasila krivim

Policajac koji je bio na očevidu nesreće na sudu je rekao kako su auto zatekli u nekom šipražju pokraj pruge te da su utvrdili da je riječ o osobnom automobilu u vlasništvu 27-godišnjakova punca.

Tražio sam ga vozačku dozvolu na uvid jer po utvrđivanju alkoholiziranosti ista mu se treba oduzeti i izdati mu se za to naredba, tako da se sjećam da on to nije predočio", rekao je policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Sutkinja je muškarca proglasila krivim i osudila ga na 30 dana uvjetnog zatvora, 580 eura novčane kazne i zabranu upravljanja autom na tri mjeseca. Kazna se smanjuje na 28 dana jer je 27-godišnjak bio dva dana u policijskom pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, muškarac se može na nju žaliti u zakonom predviđenom roku.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo