JEZIV SLUČAJ

MONSTRUM S TREŠNJEVKE: Bolnica otpustila nepokretnu majku na kućnu njegu, a sin se za nju nije brinuo

Muškarca koji je tijelo svoje mrtve majke držao četiri godine u svome stanu, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti zbog povrede mira pokojnice i krivotvorenja isprave, ali i ostavljanja u teškom položaju bliske osobe o kojoj se nakon puštanja iz bolnice nije brinuo.

Tužiteljstvo 59-godišnjaka sumnjiči da je nakon smrti 91-godišnje majke, s kojom je živio u stanu u Zagrebu, neutvrđenog dana potkraj 2012. njezino mrtvo tijelo ostavio u krevetu spavaće sobe pri čemu je vrata sobe zaključao i dodatno ih osigurao lokotom.

Osumnjičenik je prema sumnjama tužiteljstva od tada nastavio koristiti druge dijelove stana za stanovanje sve do 10. studenoga kada su mrtvo tijelo njegove pokojne majke u stanu otkrili policajci.

OVO JE MONSTRUM S TREŠNJEVKE: Ženu s kojom je bio u ljubavnoj vezi uvjerio da mama u krevetu nije mrtva, već da samo spava!

Nije se brinuo o nepokretnoj majci

Muškarca terete i da od 27. rujna 2012. do točno neutvrđenog dana i mjeseca potkraj 2012. svojoj majci nije osigurao odgovarajuću medicinsku i drugu skrb niti se brinuo o njezinim osnovnim biološkim, higijenskim i prehrambenim potrebama, iako je bio svjestan da je njegova majka nakon otpusta iz bolnice na kućnu njegu, nepokretna i nije se sposobna brinuti o sebi.

Tužiteljstvo navodi kako je njegova majka bila potpuno ovisna o njegovoj skrbi i brizi te da je on bio svjestan da se kao njezin jedini sin dužan o njoj brinuti i pružiti joj adekvatnu skrb.

POTRESNI DETALJI: Tulumario sa ženama u stanu u kojem je 4 godine ležala mrtva majka!

Krivotvorio isprave da prikrije majčinu smrt

Muškarca terete i zbog krivotvorenja isprave jer se sumnja da je radi prikrivanja nedjela i u cilju obmane smrti svoje majke na temelju originalnog smrtnog lista svog pokojnog oca izradio neoriginalni smrtni list s podacima svoje pokojne majke iz kojeg proizlazi da je majka preminula 16. prosinca 2012., te ga predočio policajcima na njihovo traženje.

Protiv osumnjičenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Povratak na Net.hr