NATEKLO JOJ LICE

MEDICINSKI TEHNIČAR U VOZILU HITNE NOKAUTIRAO PACIJENTICU: Osuđen je na četiri mjeseca uvjetno

U vozilu hitne pomoći su, uz medicinskog tehničara, bili liječnica i vozač. Tehničar ju je prilikom vožnje pokušavao smiriti i upozoravao ju je da legne pri čemu se ona odupirala pa ju je tehničar udario u lice. Ona se onesvijestila, desna strana lica bila joj je posve otečena s podljevom ispod oka

Medicinski tehničar koji je u ljeto 2016. nokautirao pijanu pacijenticu pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uvjetno, piše Danica.

Podsjetimo, prije nešto više od četiri godine žena iz Ivanca napila se na proslavi Velike Gospe nakon čega je njezina obitelj pozvala hitnu. U vozilu hitne pomoći su, uz medicinskog tehničara, bili liječnica i vozač. Tehničar ju je prilikom vožnje pokušavao smiriti i upozoravao ju je da legne pri čemu se ona odupirala pa ju je tehničar udario u lice. Ona se onesvijestila, desna strana lica bila joj je posve otečena s podljevom ispod oka.

Cijelu priču na sudu su poricali i tehničar, ali i liječnica koji su tvrdili da s ozlijede nastale nakon što je pacijentica pala i udarila glavom o pod. Ipak, nakon nalaza sudskog vještaka utvrdio je da je ozljeda nastala od udarca, a što je potvrdila i medicinska sestra na prijamu koja je zaprimila pacijenticu. Županijski sud odbio je žalbu tehničara i pravomoćno ga osudio na četiri mjeseca uvjetne kazne.

Povratak na Net.hr