OGLAS

SVE ZA 'STOJU' / Medicinska sestra 'šakom i kapom' dijelila COVID potvrde: USKOK optužio još 12 Hrvata za podmićivanje

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon što bi joj dali najmanje sto eura, medicinska sestra upisala BI u informacijski sustav Ministarstva zdravstva da su cijepljeni

7.12.2023.
10:47
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Prije nepunih tjedan dana, USKOK je optužio petu skupinu za podmićivanje u svrhu izdavanja lažnih COVID potvrda. Sve su rješavali preko medicinske sestre za sto eura. Danas ista priča, ista tarifa.

U današnjem priopćenju USKOK navodi da je optuženo još 12 davatelja mita za neistinit upis cijepljenja protiv COVID-19. Prema priopćenju, dvanaestorka je optužena da su sebi ili za nekog drugog zatražili od medicinske sestre u Domu zdravlja Zagreb-Zapad upis u sustav Ministarstva zdravstva da su cijepljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se odvijalo u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine. Okrivljeni tada nisu imali pravo na EU digitalnu COVID potvrdu jer nisu bili cijepljeni.

"Nakon toga su posrednici medicinskoj sestri predali potrebne osobne podatke i najmanje 100 eura koje su prethodno pribavili od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su te osobe cijepljene. Na temelju tih upisa okrivljenici su potom ishodili EU digitalne COVID potvrde", priopćili su iz USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Najpopularniji lijek u Hrvata je vitamin D3, trošimo ga tri puta više nego prije pet godina: 'Pomagao je u infekciji COVID-a'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo