'MAMA JE MRTVA, MAMA JE MRTVA!' Djeca ručne bombe našla na igralištu, ugasila su se dva života

U eksploziji najmanje jedne ručne bombe poginuli 37-godišnjakinja i njezin 7-godišnji sin u Bijelom Brdu kod Osijeka. Od eksplozije je ranjeno još dvoje djece i to 9-godišnjak i 8-godišnjakinja. Ručne bombe djeca su našla na obližnjem igralištu i donijela ih kući.

Kako doznaje Glas Slavonije djeca su pronašla tri ručne bombe na nogometnom igralištu koje se nalazi 300-tinjak metara od njihove kuće. Ne znajući o kakvim je opasnim stvarima riječ djeca su najmanje dvije bombe odnijela kući i igrala se s njima do trenutka strašne tragedije. Nakon što je odjeknula eksplozija iz kuće su izletjeli susjedi.

Stravičan prizor u kući

Susjeda Suzana, koja živi nekoliko kuća dalje, istrčala ja na ulicu i vidjela okrvavljenog Valentina kako istrčava kuće. Upitala ga je ‘Valentino što je bilo?’, na što joj je on u šoku odgovorio ponavljajući: ‘Mama je mrtva! Mama je mrtva!’

Susjeda je otrčala u kuću i zatekla stravičan prizor. U trenutku eksplozije u kući se nalazilo još jedno dijete u dobi od tri godine koje srećom nije ozlijeđeno. Dvoje ozlijeđene djece je operirano u bolnici.

Neodgovornost odnijela dva života

Unatoč svakodnevnim upozorenjima policije građanima da bez ikakvih sankcija predaju bombe i oružje neodgovorni pojedinski opasne stvari ostavljaju posvuda i krivci su za još dva izgubljena života.

Povratak na Net.hr