Mađarski skiper udario u privatnu brodicu i pobjegao s mjesta nesreće

Prilikom islovljavanja jedrilicom iz uvale Vinišće mađarski je skiper udario u brodicu, pri čemu je ozlijeđena jedna djevojka.

Jučer u 10.00 sati zaprimljena je dojava Lučke kapetanije Split o sudaru dvaju plovila kod Trogira, s jednom ozlijeđenom osobom, o čemu je obaviještena nadležna trogirska Ispostava čiji su djelatnici odmah isplovili u intervenciju.

Dolaskom na poziciju nesreće u uvalu Vinišće djelatnici Ispostave utvrdili su da je jučer u 8.00 sati ujutro jedrilica naziva “Tmara”, luke upisa Zadar, u vlasništvu hrvatske čarter tvrtke, kojom je upravljao mađarski skipper B.S. (rođen 1968. godine) sa sedam putnika također mađarskih državljana, prilikom manevra isplovljavanja sa sidra udario u privatnu brodicu naziva “Kimblu”, luke upisa Biograd na moru, s tri člana posade, hrvatskih državljana, od kojih je jedna, A.B. (rođena 1984. godine) uslijed sudara ozlijeđena u predjelu leđa.

Bijeg s mjesta nesreće

Ozlijeđena je plovilom Pomorske policije prevezena u trogirski Dom zdravlja te nakon toga u KBC Split, gdje su joj pregledom konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Djelatnici trogirske Ispostave istragom su utvrdili neodgovornost i nekorektno ponašanje mađarskog skippera, koji nakon udara u privatnu hrvatsku brodicu nije ponudio pomoć ozlijeđenoj, nego je napustio mjesto nesreće, te je naknadno pronađen i od strane djelatnika Lučke ispostave Trogir kažnjen prekršajnim nalogom u iznosu od 3.100.00 kuna.

Povratak na Net.hr